המשפט האזרחי נחלק לתתי תחומים שונים כמו למשל דיני חוזים, דיני תעבורה, דיני מקרקעין ובין השאר גם דיני מסחר. המשפט המסחרי נוגע לגופים שהם עסקיים, מסחריים וכלכליים. תהליכים מסחריים שונים ולמעשה כל צעד שבו נוקט המעסיק הוא צעד שיכול להיות עילה משפטית מסוימת, כמו למשל בחוזי התקשרות, הסכמי שותפות או פירוק שותפויות, סימן מסחרי, התנהלות מול החוק והרשויות וכן הלאה. בין השאר עלולים להיווצר גם סכסוכים בין ההנהלה לעובדים או בין השותפים וגם בין קומפלקס עסקי. כל אלו מטופלים על ידי עורך דין המתאים לתחום המשפטי.
סוגיות הנוגעות לממון
עורכי דין מטפלים בסוגיות מסחריות שונות, כמו למשל בחוזי התקשרות בין אזרח לחברה, בין עסקים שונים וכן הלאה. החוזים סובבים סביב נושא הזכיינות, מקרקעין, השקעות, הלוואות, מימונים בנקאיים וכן הלאה. ישנן גם תביעות כספיות על נושאים מסחריים שונים בבית המשפט, ערבויות, הנפקות של ניירות ערך ושל חברות, שטרות, משכנתאות ועוד.
סוגיות הנוגעות לדיני חברות
בדיני חברות – תשומת הלב נסובה על הקמת העסק או על הפירוק שלו. עורכי דין בעניין זה מלווים את העסק מתחילת הקמתו עוד בזמן הרישום שלו אצל רשם החברות, ומתן ייעוץ משפטי שוטף. גם בזמן שמפרקים חברות ישנו צורך בליווי משפטי שישמור על האינטרסים של המעסיקים ושל העובדים כאחד, עד לכיסוי כל החובות.
שותפויות, זכיינויות ורישיונות עסקים
ישנם עסקים המתבססים על צורות עבודה שונות – מכולת, זכיינות, עבודה מהבית או חברות ענק. כל עסק אמור להתנהל באופן שונה – לדוגמה אם מדובר בזכיין – הוא יקבל הוראות על פי תקנון הפעולה של הבעלים לחברה. גם בשותפויות יש צורך להגדיר בדיוק את זכויות וחובות הצדדים לצד ההתנהגות המצופה מכל אחד מהם.