הישות העסקית יכולה להיות עניין של העדפה, אולם לא מעט עסקים מרכזים את הפעילות שלהם תחת חברה בערבון מוגבל – למרות שיש להם יכולת לרכז את הפעילות גם תחת מטריית עסק עצמאי או שותפות. מדובר על רמת סיכון מסוימת בעסק, כמו למשל רמת ההזדהות של בעל העסק עם החברה, כאשר עוסק מורשה יהיה שווה בדיווחי הכנסתו לישותו הפרטית, בעוד חברה בע"מ מתקיימת בזכות עצמה ואילו ישנן תביעות כספיות או רווחים, זה ידווח על שם החברה עצמה ולא על שם הבעלים שלה.
תקנון של חברה
ישנם תקנים ונהלים לרישום חברה אצל רשם החברות. חוק החברות בסעיף 8 מתייחס בין השאר לתקנון החברה, ודורש שיכלול את הפרטים הבאים: שם החברה – חשוב לוודא כי הוא על פי הנהלים ותקין, אחרת לא ניתן לשנותו על גבי התקנון. חשוב לכתוב את מטרות החברה, פרטים לגבי הון מניות רשום, כאשר אם זהו הון מניות שאיננו נקוב – מספיק שמספר המניות יופיע. לבסוף, עורך דין מיוחד לעניין יחתום על כך באמצעות חתימה וגם חותמת.
בעלי המניות והצהרתם
בעלי המניות בחברה חייבים להגיש תצהיר אשר ינוסח בבהירות ובאופן מלא, ויכלול את שם בעלי המניות ואת תעודת זהותם, ואם ישנו בעל מניות אחד – הוא יכול להגיש את תצהירו על גבי הבקשה לרישום החברה ולא באופן נפרד.
מתי רושמים חברה ללא הצורך להגיע לרשם החברות?
אפשר לבצע את הרישום של החברה באמצעות שליחת טפסים למשרד של רשם החברות, ולשכה זו תטפל בפניה בתוך 14 ימי עסקים ממועד קבלת הבקשה. בשירות החדש ניתן לקבל עותק של תעודת הרישום מאת רשם החברות בפקס או הודעת דוא"ל, ואילו התעודה המקורית תישלח בדואר הרגיל או הרשות תוך תיאום עם מזכירות המשפטנים.