עולם דיני המשפחה הוא אחד המורכבים ביותר, זאת בין השאר היות ומדובר בדינים שהם לרוב אישיים מאוד, נוגעים להורים ולילדים וגם הדין עליהם לא תמיד ניתן בביהמ"ש, אלא בבית משפט רבני.
נישואין הוא מושג נרחב למדי אשר נקבע לרוב לפי הדין הדתי בנושא זה. גם
דיני המשפחה נגזרים בהתאם לדתם של בני הזוג שנישאו. בישראל, אין הדת מתירה נישואין חד –מיניים, או נישואין בין שתי דתות שונות. בישראל זכויות הבעל והאישה זה כלפי זה וילדיהם, נקבעים לפי הדין הרבני- יהודי.
גירושין
מדובר במצב שבו בני זוג אשר נישאו בברית הנישואים כדת וכדין, מעוניינים להיפרד זה מזה. גם פה מדובר בתהליך פרידה המותאם לדת בני הזוג שעל פיה נישאו. בישראל, הליך הגירושין נעשה גם הוא בבית הדין הרבני ולפי חוקיו. דיונים על חלוקת רכוש וגם חזקה על הילדים, לרוב יעשו במסגרת בית דין דתי זה כמו כן. בכל אופן, הליך גירושין הוא הליך רגיש ובעייתי המלווה בשאלות רבות, שלרוב קשה מאוד לעבור אותו ללא סיוע של עו"ד לענייני משפחה.
מזונות אישה
על פי הנקבע ביהדות, גבר אשר נישא לאשתו, מתחייב עוד בהליך הנישואין עצמו לדאוג לכלכלתה ולרווחת המשפחה. הדבר אינו משתנה כאשר בני הזוג נפרדים זה מזה באמצעות הליך גירושין. יתרה מכך, לאחר הליך הגירושין לרוב האשה חיה בגפה ורק משכורתה מכלכלת את הבית, ולכן התמיכה הכספי נדרשת אף יותר. יחד עם זאת, לפי הדת, אשה אשר בגדה או אשר ברחה מביתה, אינה זכאית לדמי מזונות.
מזונות ילדים
מדובר בכסף אשר הבעל מחוייב לשלם בכדי לדאוג לשלומם וכלכלתם של ילדיו, שכן גם עניין זה וא חלק מחובתו בברית הנישואין. בתשלום המזונות הבעל מתחייב לדאוג לילדיו לכל צרכיהם הבסיסיים, ובנוסף לסייע בתשלום גם על צרכי העשרה ולימוד. לרוב
בית הדין קובע תשלום מזונות כולל שהוא חיבור בין המזונות לאשה לבין המזונות לילדים.