עובדים המפוטרים ביוזמת ההנהלה זכאים לקבל הודעה מקדימה לפיטורין או שהמעסיק יבחר לפטר עובד לאלתר. על המעסיק לשלם את שכרו של העובד בתקופה המוקדמת לפיטוריו גם אם העובד לא עבד, אולם האם זכות זו עומדת גם למי שפוטר לאלתר בעקבות חשד לגניבה?
על מנת לטפל במקרה של גניבה בידי עובד, יש להראות ולהוכיח כי באמת התבצע מקרה גניבה, ובהגדרה זו כלולות גם הגדרות הקניין הרוחני, לא רק גניבה באופן פיזי. במקרה שבו מעסיק שמצליח להוכיח ולטעון באמצעות עורך דין מטעמו כי העובד גנב דבר מה במסגרת עיסוקו בחברה, הרי שנשללת מן העובד זכאותו לקבל פיצויי דמי הודעה מוקדמת, עקב הפרת האמון והפרת המשמעת.
עבירה חמורה בחוק העונשין
מעילה או גניבה בידי העובד נחשבת לעבירה חמורה על פי חוק העונשין. גניבה היא מעשה שבו עובד נוטל ללא הסכמה דבר בעל ערך למעסיק. כדי שזה יחשב לגניבה, יש להראות כי המעשה נעשה בחוסר תום לה וכן במרמה. בזמן נטילת דבר הערך, הכוונה של הגנב היא ליטול את הבעלות (של המעסיק) על הנכס לצמיתות. למעשה זה בדרך כלל מצטרפת גם תחבולה, הטעיה או הפחדה.
ערך הגניבה
כדי להאשים עובד בגניבה, ערך הגניבה אמור לעמוד על לפחות 1,000 שקלים בעוד העובד קיבל משכורת מן המעסיק והתקיים בין השניים יחס של אמון ונאמנות – ובעקבות עבירת הגניבה הוא הופר. הפרת הנאמנות בין השניים הופכת את מהות העבירה לחמורה יותר. בית המשפט יבחן את המקרה לגופו ויתייחס לעובדות על מנת למנוע מהמעסיק להתחמק בכך גם מפיצויי הפיטורין שלא לצורך. גניבה על ידי עובד נחשבת לעביר חמורה
גניבת עובד ציבור ממעסיקועובדי ציבור הגונבים ממעסיקיהם מצטיירים קשים אף יותר. זאת, משום שמצופה מאותו עובד במידה רבה יותר לשמור על טוהר המידות – משום שגניבה מן המעסיק – פירושה גניבה מן הציבור. הפרת האמון תהיה אפוא בין הציבור לעובד, ולא רק בין המעסיק לעובד – ולכן ישנה נטיה להענשה חמורה יותר – לדוגמה – אתי אלון ומעילתה בבנק למסחר לאורך מספר שנים ברצף.