כשזוג מחליט להתגרש ובאמתחתם ילדים משותפים, בתי המשפט בדרך קובעים את משמורת הילדים בידי הורה אחד, כאשר ההורה האחר מקבל לידיו את הסדרי הראייה קבועים אשר הפרתם יכולים לגרור השלכות משפטיות חמורות
לרוב בית המשפט יחליט להפקיד את הילדים בידי האם, אלא אם כן היא אינה כשירה לגדלם, הן מבחינה כלכלית והן מבחינה פיזית. האב בדרך כלל הוא זה שזוכה להסדרי ראייה קבועים. ישנם הסדרי ראייה נפוצים אשר כוללים שני מפגשים בשבוע עם הילדים, שהייה בכל סוף שבוע שני וישנם הסכמים גם על חגים ומועדים הנעשים באמצעות
עורכי הדין של הצדדים ומוגשים לבית המשפט לאישור.
הפרת הסדרי ראייה
כפי שלבטח ניחשתם, בפעמים רבות נתקל בית המשפט במקרים שונים של הפרת הסדרי ראייה, משני הצדדים. כל הפרה של פסק הדין שאושר על ידי בית המשפט בכל מה שקשור להסדרי הראייה ולגירושין, יגרור אחריו השלכות משפטיות. אגב, גם במקרה של פרידה, ולא בהכרח גירושין, בית המשפט צריך לעיתים להכריע בנוגע להסדרי ראייה.
אמא, איפה אבא?
למרות שלרוב את משמורת הילדים במקרה של
גירושין מקבלת האם, זכותו של האב מבחינה משפטית, לדרוש הסדרי ראייה. במקרה שהאם החליטה להפר את הסדרי הראייה, האב יכול לפנות לבית המשפט בכדי לקבל את זכויות בראיית ילדיו.

הסדרי ראייה - טובת הילד קודמת לכל
האב מערים קשיים
לעיתים האב מערים קשיים ואינו מוכן לעמוד בהסדרי הראייה. יש לציין שזה לא אומר בהכרח שהוא רוצה להיות יותר עם הילדים. ישנם אבות שמעדיפים לקחת כמה שפחות אחריות, אך גם האמא רוצה קצת מנוחה מגידול הילדים. במקרה כזה תוכל האם לפנות לבית המשפט במטרה להטיל סנקציות על האב, לעיתים אף כלכליות ויכולות להגיע עד לצמצום הסדרי הראייה.
שלום בית
למרות שאינם חיים ביחד, בני הזוג צריכים לשמור על הסדרי הראייה עד כמה שניתן, אם לא עבורם, אז לפחות עבור ילדיהם. הפרת הסדרי הראייה יכולים להיגרר למערכות משפטיות ארוכות ומייגעות אשר לא יעשו טוב לאף אחד מהצדדים. יסודם של דיני המשפחה בישראל הוא עקרון טובת הילד, וההורים צריכים לנהוג על פיו, גם אם יש בינם מחלוקות הלא ניתנות לגישור.