אדם אשר צילם תמונה מחזיק בזכויות יוצרים על התמונה שהיא תוצר מפרי מחשבתו ויצירתו. הצלם נחשב ליוצר של התמונה ובמקרה שאדם אחר או גוף מסויים עשו שימוש בה, זכותו להגיש תביעה משפטית על זכויות יוצרים
קראו עוד על זכויות יוצרים:
צלם אשר צילם תמונה כלשהי, וגוף (או אדם) זה או אחר עשה בה שימוש ללא רשותו, יכול להגיש תביעה על הפרת זכויות יוצרים. הצלם נחשב ליוצר התמונה, ושימוש בה ללא רשות נחשבת לשימוש מפר. העתקה, פרסום בפומבי או פרסום במקום אחר, נחשב לפגיעה בזכויות יוצרים. העתקה ושימוש מפר יכולות להיות גם אם פורסמה התמונה באמצעי אלקטרוני כמו אתר אינטרנט או פורום מסויים.
קבלת פיצוי
צלם שגילה שעשו שימוש מפר ביצירותיו באינטרנט או בכל מקום אחר מבלי שנתן אישור לכך, יכול לקבל פיצוי זאת על פי סעיף 56 לחוק ההגנה לזכויות יוצרים. בית המשפט יכול לפסוק פיצוי ללא הוכחת נזק בסכום של עד 100,000 שקלים.
שיקולי בית משפט
בית המשפט ישקול כמה רבדים לפני שהוא ייתן את גזר דינו על הפרת זכויות היוצרים בתמונה באינטרנט או בכל גוף אחר. בית המשפט יתחשב בסוגיות הבאות: - כמה זמן התמונה הייתה באתר
- הרווח שהניב האדם המפר בעקבות הצגת התמונה
- תום לב של המפר
- מערכת היחסים בין התובע לנתבע
כמובן שבית המשפט רשאי גם לבדוק אלמנטים נוספים אשר יתנו יותר פרטים על היקף ההפרה וחומרתה ועל הנזק שגרמה לתובע.

תמונה היא פרי מחשבתו ויצירתו של הצלם ומוגנת בזכויות יוצרים
היקף הפיצויים והזכות המוסרית
שימוש מפר יכול להיות באם הנתבע לא שם את שמו של הצלם ליד היצירה ולא נתן לו קרדיט. במקרה כזה, הנתבע פגע בזכותו המוסרית של הצלם שיכול לזכות בפיצוי נוסף ככתוב בחוק. בעבר הסכום המקסימלי לפיצויים ללא הוכחת נזק נע בין 10,000 ש"ח ל-20,000 ש"ח. מאז שנת 2007 נכנס תיקון לחוק בו נקבע שאפשר לתבוע עד 100,000 ש"ח ולעיתים ייתכן כי לא ייפסק פיצוי כלל על ידי בית המשפט.