חוק הסיעוד בביטוח לאומי נקבע על מנת שיינתנו לזכאים שירותי סיעוד אשר יקלו עליהם את חייהם תוך כדי מתן עזרה בניהול משק הבית. מי זכאי לגמלת סיעוד של ביטוח לאומי? במאמר הבא ננסה לעשות קצת סדר
הביטוח הלאומי נותן לתושבי ישראל שהגיעו לגיל פרישה מעבודה, ותלויים בעזרה כזו או אחרת, גמלת סיעוד אשר תעזור להם לממן עזרה זאת. ישנם מקרים בהם האדם הזקוק לעזרת הזולת, זקוק גם להשגחה יומיומית ובמקרה זה גמלת הסיעוד תהיה גבוהה יותר. על פי הגדרתו של המוסד, הביטוח הלאומי רואה חשיבות רבה בהישארותו של הזקן בביתו ובתוך הקהילה בה הוא חי, תוך שהוא נשאר קרוב למשפחתו ויקיריו.
מי זכאי לשירותי סיעוד?
הביטוח הלאומי נותן קצבה שתעזור לאדם לממן את שירותי הסיעוד שלהם הוא זקוק רק אם מדובר בביצוע פעולות פשוטות שהוא כבר לא יכול לעשות בגלל גילו, מצבו גופני או הנפשי. להתלבש, לאכול, לנוע בביתו וכדומה, הם רק חלק מהפעולות שאם אדם אינו יכול לבצע אותן, הוא זכאי לשירותי סיעוד מהביטוח הלאומי.

שירותי סיעוד - כל מקרה לגופו
אפשרות בחירה
אדם שזקוק לשירותי סיעוד יכול לבחור בהם מתוך סל השירותים שקיים במסגרת החוק בביטוח הלאומי. ישנם מספר שירותים הביטוח הלאומי מאפשר בהתאם כמובן לצרכיו של אדם זה או אחר כגון:
- טיפול בביתו
- ביקור במרכז יום
- אספקת משדר מצוקה
- שירותי כביסה
- אספקת מוצרי בפסיגה
כאמור, האדם שזכאי לקבל שירותים אלה צריך להוכיח שהוא אכן נזקק להם ואינו יכול לתפקד בעצמו בחיי היום-יום ולבצע פעולות רגילות.
תנאי הסיעוד
בבואו לקבל תנאי סיעוד מהמוסד לביטוח לאומי, צריך המבקש לעמוד במספר תנאים. להתגורר בקהילה ולא במוסד, מבחן הכנסות הכולל גם את בחינת הכנסות בן/בת הזוג, בדיקה שהקשיש אינו מקבל קצבת שירותים מיוחדים מביטוח לאומי וכאמור, הקשיש צריך להוכיח שהוא אכן זקוק לעזרה בחיי היום יום.