אין מה לעשות, לא כל עסק הוא עסק מצליח והשותפויות העסקיות לא תמיד צולחות. לעיתים אנו מגיעים למצב שמחליטים ´לפרק´ את השותפות מסיבה זו או אחרת, חשוב לדעת איך לעשות את זה נכון
פירוק שותפות עסקית היא לא תמיד הליך נעים. שותפות שכזו בדרך כלל מתחילה עם חלום משותף שהעסק יצליח להתרומם ביחד עם השותפים, אך לא תמיד כך הדבר, מה שמוביל לכך שהשותפים רוצים להיפרד. לרוב זו לא חוויה פשוטה מבחינה רגשית, אך גם מהבחינה המשפטית ישנם לעיתים הרבה לבטים שצריך להתמודד איתם, וחשוב לדעת מה צריך לעשות כאשר מחליטים על
פירוק השותפות.
הסכם שותפות
ההחלטה על סיום השותפות יכולה לגנוז לחלוטין את החברה או בית העסק, או למכור אותה למישהו אחר. אם נכתב בעבר הסכם שותפות, הוא זה שיקבע מה יקבל כל שותף באם יוחלט למכור את העסק, או להעבירו לשותף אחר במקום אחד מהם. אם לא נכתב הסכם כזה, ניתן לסיים את השותפות בכל זאת בהסכם שיחסוך עוגמת נפש רבה, הסכם פירוק.
הסכם פירוק יכול להיות הליך נעים ורגוע - תלוי בשותפים
הסכם פירוק
בשביל שהסכם הפירוק יהיה יעיל ולשביעות רצון שני הצדדים, עדיף להיוועץ ב
עורך דין שמכיר ומנוסה בתחום, ושזהו תחום ההתמחות שלו. החלוקה צריכה להיות, ולרוב תהיה, על פי תרומתו של כל שותף לחיי השותפות. לרבות תרומה כספית, לקוחות שהביא בעצמו, השקעות מסויימות, שם המותג, פרסום שלו (אם הוא אדם מפורסם בתחום) וכדומה.
הליך הפירוק
אם יש לשותפות הפסדים קודם כל צריך לסגור אותם בתוך החברה, מהרווחים של השניים. אם אין רווחים, אז מכיסם הפרטי, חייב לסלק את החוב עם סיום השותפות. כמו כן, על השותפים להחזיר מקדמות, לשלם לגורמים חיצוניים וכדומה. פירוק השותפות יכול להיות הליך רגוע ובאווירה נעימה, ויכול להפוך להליך מאוד לא חיובי. מלבד ההסכמים, הרבה תלוי בשותפים שרוצים להיפרד וביכולתם להתגמש בשביל שההסכם יצא לפועל בצורה שכולם יהיו מרוצים.