מהי שיטת הנקודות החדשה? כמה נקודות נקבל על דיבור בנייד בזמן נהיגה? או אולי על מעבר ברמזור אדום? כמה נקודות שווה נסיעה בלי חגורה? הכל במאמר הבא
כשאנשים עושים עבירות בכביש, יש לכך השלכות לטווח הקצר לרוב, אם זה תשלום קנס, או לעיתים אפילו שלילה לטווח קצר. אך אם אזרח צבר מספר דוחות על עבירות שיש להן נקודות, יכול להיות שבסופו של דבר הוא יצטרך לעבור שוב קורס של נהיגה מונעת, ואף לעשות שיעורי נהיגה וטסט מחדש. על אילו עבירות מקבלים נקודות? ומתי ימחקו הנקודות? כל התשובות לפניכם.
נקודות לרעה
בשביל שאזרח יצטרך לעבור שוב את מסכת הייסורים הכוללת בתוכה שיעורי נהיגה, טסט וכדומה, צריך הנהג לעבור מספר עבירות תעבורה. אם הנהג מבצע עבירת תעבורה חמורה, הוא יקבל נקודות שנרשמות לחובתו.
מאפיינים חדשים
בעבר היו רק שלוש דרגות ניקוד, וכיום יש חמש. כמו כן, ישנה החמרה מסויימת בשיטת הדירוג, בכדי שהנהגים לא יעשו עבירות שוב וירתעו מכך. אבל למרות זאת, ישנן גם הקלות שעומדות לטובת הנהגים שעברו עבירות, כמו למשל בעבירות מהירות, או אם הנהג לא עבר עבירות בתקופה של חמש שנים וכדומה. לעיתים השוטר יסתפק בקנס כספי ללא נקודות.
שיטת הניקוד החדשה - נא להתנהג בהתאם
עבירות ונקודות
קיימים הרבה חוקים שהפרתם תגרור רישום של נקודות. למשל, נהיגה בזמן פסילה שווה עשר נקודות. כמו כן, נסיעה ברמזור אדום שווה גם היא עשר נקודות. שימוש בטלפון זה 4, נהיגה ללא חגורה שווה שש נקודות, נהיגה בשכרות 10, ועוד.
צבירת נקודות
נהג שצבר 12 נקודות בפרק זמן של שנתיים, יצטרך לעבור קורס נהיגה מונעת, ובסופה לעמוד במבחן. כמו כן, נהג שצבר 36 נקודות ומעלה, רישיונו יפסל לתקופה של שלושה חודשים, כאשר בתום התקופה יצטרך לעבור מבחן תאוריה. אם לאחר מכן צבר שוב 36 נקודות, רישיונו יפסל לתשעה חודשים, כאשר בתום התקופה יצטרך לעבור שוב תאוריה וטסט, ובדיקות רפואיות.