אדם אשר הוזמן לחקירה בתחנת המשטרה מחוייב על פי חוק להתייצב לחקירה במועד שנקבע לו. המכתב מגיע בדואר רשום ונמסר אך ורק לאדם המוזמן לחקירה בכדי לוודא שהוא אכן קיבל את המכתב ובמקרה של אי הגעה יופעלו נגדו סנקציות. ומה קורה בהזמנה טלפונית?
אם קיבלתם הודעה בדואר רשום בה מזמינים אתכם לחקירה במשטרה, מחובתכם להתייצב לחקירה בזמן ובמועד אותו קבעו לכם במכתב. כמו כן, ההזמנה אמורה להישלח בדואר רשום ולהימסר בידכם בלבד, באם לא, אין מחובתכם להגיע אך עם זאת, עדיף שכן תיענו להזמנה.
הזמנה טלפונית
אם הוזדמנתם טלפונית לחקירה במשטרה, אין מחובתכם להגיע לחקירה, אך עם זאת, המשטרה עלולה לשלוח ניידת לביתכם, מה שיגרור עוגמת נפש למשפחתכם ולכם, ואין לדעת כיצד אנשים מסביב כמו שכנים וחברים יגיבו. עדיף בכל מקרה גם אם ההזמנה היא טלפונית, להתייצב לחקירה.
הזמנה לחקירה - עדיף להגיע
חובת התייצבות
אמנם חובת ההתייצבות לחקירה חלה על כלל אזרחי ישראל, אך על ההתנהגות בחקירה חלים חוקים אחרים לגמרי. בשביל לבדוק האם האדם שהגיע לחקירה חייב לענות על השאלות השוטרים, צריך לבחון מהם נסיבות החקירה. אם הנחקר הוא עד, הוא חייב לענות על השאלות. או הוא חשוד במשהו, הוא יכול לשמור על ´זכות השתיקה´, עד שיקבל ייצוג של
עורך דין בכדי לשטוח את טענויותיו מבלי ´לעשות טעויות´.
זכות השתיקה
זכות השתיקה עומדת לזכותם של כל מי שמגיע לחקירה, אך היא לא תמיד דבר שטוב לעשותו. עורכי דין רבים מייעצים ללקוחותיהם לשמור על זכות השתיקה ולעיתים בית המשפט מחמיר עמם מפני שעשו זאת. למרות זאת, היו הרבה מקרים בהם זכות השתיקה פעלה לטובתם של הנחקרים. לפני שמחליטים לנקוט באסטרטגיה הכוללת את זכות השתיקה, עדיף להתייעץ עם עורך דין בכיר אשר יעזור לכם לקבל את ההחלטה הנכונה טרם ניגשתם לחקירה.
קראו עוד על חקירה משטרתית: