כאשר אנשים מחליטים שהם מקימים יחדיו עסק, זה בדרך כלל מתחיל מחלום משותף, שנראה באותו רגע כמשהו שניתן להגשים יחדיו. כיצד ניתן להגשים את חזון תוך שיתוף פעולה והעצמת רווחים? הכל במאמר הבא
שותפות עסקית היא תמיד בהתחלה משהו טוב, חלום משותף של אנשים שרוצים ´לכבוש את העולם´ וישנם מספר דברים שצריך לקחת בחשבון. גם חברות מופלאה לא בהכרח יכולה להיות שותפות עסקית מוצלחת. אתם צריכים לדעת שהרעיון העסקי הוא גדול ויש לדעת מראש מה ההשלכות של מהלך כזה ומה הסיכונים שנלקחים כאשר יוצאים למסע אל עבר החלום.
שותפות מוצלחת, שותפות שלא
שותפות מוצלחת נמדדת לרוב על פי רווחים, אך לא רק. אם האיש (או האנשים) שמוגדרים כשותפים שלנו לא יתנהלו כמו שצריך, השותפות יכולה להתפרק גם אם העסק משגשג. המשמעות של שיתוף היא לקיחת חלק בעשייה, ולא להיות בחוץ. אם השותפים חולקים בנטל, אז אפשר להצליח בעסק. בדרך כלל כששותף אחד נותן יותר מזמנו ומרצו (בדרך כלל ההשקעה הכספית שווה) אז זו מתכונת לפיצוץ שיגיע.
שותפות עסקית - כדאי לדעת עם מי יוצאים למסע
השותף האידיאלי
בכדי לדעת לקראת הכניסה להרפתקאה מי השותף שאיתו אתם יוצאים לדרך, צריכים להחליט מראש יחדיו מה הם דרכי הפעולה ומה ההחלטות שיתקבלו בשותפות וצריך לזכות שאם מרוויחים אז תמיד טוב, אבל אם מפסידים, המצב יכול להדרדר במהרה. בסופו של דבר המטרה של כולם היא למקסם רווחים מהעסק.
היכרות ראשונית חשובה
חשוב לדעת מי האדם שאיתו אתה הולך. לדעת מה התרומה שלו הולכת להיות מראש והאם יש סיכוי שהעסק יתפרק.
עורכי דין רבים בארץ נתקלים לא אחת בפירוק שותפויות שלא בהכרח בגלל הפרות הסכם, אלא רק בגלל שהשותפים גילו לאחר שכבר נכנסו לשותפות מי בדיוק האדם שמולו הם עובדים, ושזה פשוט לא מתאים להם.