החוק בישראל אוסר על הבנקים להתנות מתן שירות שלהם בלקיחת שירות אחר על ידי הלקוח. מה ניתן לעשות כאשר הבנק מציע לנו שירות בתמורה למהלך אחר בחשבון? הכל במאמר הבא
הבנקים בישראל לעיתים מושכים את לקוחותיהם במבצעים שונים, אך כשהלקוח מגיע לבנק, הוא מגלה כי הוא אמור לעשות מהלך מסוים בכדי שיקבל את השירות כלומר: התניית שירות בשירות. למרות שמהלך זה חוקי, חוק הבנקאות אוסר לחלוטין על הבנקים להתנות שירות ללקחותיהם אשר מבקשים שירות זה או אחר. כלומר, אם לקוח יבקש מסגרת אשראי גבוהה יאמרו לו לעיתים שאין בעיה, בתנאי שיפתח תוכנית חיסכון וכדומה.
שיעבוד
כאמור מעלה, לעיתים הבנק מבקש שיעבוד של חשבונות לטובת האשראי שניתן, כבטחונות שאכן יהיה לאדם מהיכן להביא את הכסף בבוא העת. הריבית בתוכנית החיסכון המשועבדת נמוך מהריבים של האשראי וללקוח נגרם כאן נזק.
תקדים
במקרה שלקוח הגיע לבית המשפט ודרש שישחררו את הפקדונות ששיעבד לטובת האשראי, בית המשפט קבע שאם הופעל לחץ כלכלי מהבנק כלפי הלקוח (שהיה התובע בתיק זה), לא יהיה מרוץ התיישנות, אלא רק כשיסתיים הלחץ הזה.

התניית שירות בשירות - מהלך פסול בו הבנק לרוב יידרש לשלם פיצוי ללקוח
בשביל שיהיה אפשר להוכיח משפטית כי התקיימה התניית שירות בשירות, לא צריך להוכיח שהבנק אכן לא הותיר כל ברירה, אל די בכך שהייתה סוג של ´אווירה של כפייה´ מצד הבנק בכל התהליך של קבלת השירות ומתן הצעות שהלקוח לא יכל במצבו לשקול לסרב עליהן בשלילה.
התניית שירות – דבר פסול
בית המשפט יכול לפסוק שהבנק יחזיר ללקוחותיו אלפי שקלים אם אכן יתגלה שהבנק התנה שירות בשירות כלפי הלקוח. אם הבנק פעל כך נגדכם באיזה שלב כלשהו, טוב תעשו אם תתייעצו עם
עורך דין אשר יברר באופן מקצועי ומדוקדק האם מדובר במקרה שבו מגיע לכם סוג של פיצוי מהבנק.