חוק תרומת הביציות אשר נחקק ב-2010 הוא חוק די מהפכני בישראל. החוק נועד בכדי להסדיר את תרומת הביציות באופן מסודר וחוקי וזאת למטרות הולדה או מחקר, ושלא יעשה בהן שימוש של סחר וכדומה וזאת תוך כדי שמירה על הפרטיות של התורמת וגם של הנתרמת שהשתמשה בביציות
החוק לתרומת הביציות אשר חוקק במטרה לתת מענה ולהשלים את החוקים הקיימים בתחום זה, כמו תרומת זרע, פונדקאות והפרייה חוץ כופית, הוא למעשה חוק שאמור לבסס את מעמדן של פרוצדורות רפואיות חדשניות, אשר מסייעות בדרך כלל לזוגות אשר רוצים להביא ילדים לעולם בדרך זה או אחרת.
סיוע לנשים – וגם לגברים
החוק למעשה חוקק מהצורך העז לסייע לנשים בתרומת ביציות, לא כולן יכולות ללדת בקלות ולעיתים בגלל מגוון בעיות רפואיות אשר בגללן הן אינן יכולות להיכנס להריון. בכדי שאישה תוכל לתרום ביציות היא צריכה לעבור הכנה שתעזור לגופה לייצר כמות מירבית של ביציות בפעם אחת, ואז היא תוכל לתרום. גם הגברים אשר מגלים לעיתים שהאישה אותם הם אוהבים אינה יכולה להביא ילדים, שמחים מהעובדה שהיא יכולה לקחת תרומת ביציות וכך להביא ילד לעולם. כנ"ל גם לגבי הגברים שרוצים להביא ילדים ולא יכולים, ולוקחים תרומת זרע.

תרומת ביציות - יכולה להתקיים רק בכמה תנאים
בעיות שעולות
תהליך השאיבה הוא לא בדיוק ההליך הכי סימפטי שקיים, וישנם סיכונים שהתורמת צריכה להיות מודעת אליהם טרם כניסתה לחדר התרומות. ישנן מספר בעיות ושאלות מוסריות כאלה ואחרות כשמדובר בתרומת ביצית. אם הילד שוכן בבטנה של אישה אחרת, אך מביצים של אישה נוספת, מי מהן היא האמא למעשה?
תנאים לשימוש בתרומות ביציות
ישנם תנאים אשר מעוגנים בחוק החדש בשביל שאישה תוכל לעשות שימוש בתרומת ביציות. למשל, על האישה הנתרמת חלה החובה לעשות שימוש בביציות רק בשני מקרים: או בפונדקאות, או להריון שלה בעצמה. כמו כן, האישה שנתרמת יכולה להיות בגילאים 18 ועד לגיל 54, וצריכה להוכיח שהיא סובלת מבעיה אשר מצדיקה את תרומת הביציות ושאכן היא אינה יכולה או מתקשה להיכנס להריון.