ידוע, כי לעתים קרובות בית המשפט מעניק לנהגים שאין להם עבר תעבורתי פטור מעונש, כלומר – אותו נהג יקבל קנס "על תנאי", כך שאם בתוך שנתיים ישנה על פעולתו שהוביל אותו למשפט תעבורה, הרי שאז ייענש במלוא חומרת העבירה.
במקרים רבים, בית המשפט עושה איפה ואיפה ומבדיל בין נהגים אשר לרוב נחשבים לזהירים ואין לגביהם מידע מרשיע אל מול נהגים שהיו מעורבים בגרימת תאונת דרכים או בעבירה על חוקי התעבורה. מה קורה לגבי נהגים שנקראו למשפט, יש להם ברירה להציל את עתידם התעבורתי ולהקל על העונש – ולעומת זאת בוחרים להתעלם מכך ולא להגיע למשפט?
העדר נהג בזימון לבית המשפט
פקודת התעבורה וחוק סדר הדין הפלילי אלו מקורות שקובעים כי בית המשפט לתעבורה יכול לשפוט נאשם גם שלא בפניו אם הוא נעדר מן הדיון – שכן בכך הוא הרי מפגין זילות בית משפט. החריג הוא מקרה בו התביעה תדרוש את מאסרו בפועל. בנוסף, לפי סעיף 130-ח´ נקבע כי אם דנים בעבירה שדינה עוון או חטא שלא בפניו, הנידון יכול לבקש לבטל את הדיון אילו נכח בו, וכן את הכרעת הדין ואת העונש.

נהג שנעדר מדיון בענייניו - מפגין זילות בבית המשפט
איך מבטלים את פסק הדין?
יש להגיש לבית המשפט בתוך 30 ימים מיום שנתקבלה החלטת השופט עבור העבירה את הבקשה לביטול פסק הדין ולהביע רצון להשפט מחדש. רצוי להתייעץ עם עורך דין תעבורה ולהגיש זאת בניסוח המקובל אשר יבטא את האינטרסים של הנאשם.
ערעור על פסק הדין
אין בהגשתה של בקשה לדחיית מועד המשפט כדי לעצור או לעכב את מניין הזמן להגשת הערעור על פסק הדין. לפיכך ראוי לפעול אף במקביל, כדי להגיש ערעור לקביעת בית המשפט על אף שהנאשם נעדר מבית המשפט ולא ניתנה לו זכות אחרת לטעון את דבריו שלו.