מקרים בהם אנו מנסים לתבוע את הביטוח הסיעודי, יכולים להסתיים לעיתים בכך שחברת הביטוח דוחה את התביעה על סף, ואין דבר יותר מתסכל מזה. אך כאן לא בהכרח נגמר הסיפור.
כשאנו רוכשים ביטוח רפואי, אנו משלמים גם על ביטוח סיעודי במקרה הצורך, ובנוסף, מצפים שביום שנצטרך את הביטוח, החברה שמספקת את השירות תזכור שלאורך השנים היינו לקוחות טובים ושילמנו בזמן, ותיתן לנו את מבוקשנו במקרה ונצטרך ביטוח סיעודי. אם תרצו, אל תשליכני לעת זקנה. לעיתים חברות הביטוח דוחות את התביעה וטוענות בין היתר שללקוח לא מגיע הכיסוי עליו שילם במשך שנים (ברוב המקרים). רבים מתייאשים, אך אפשר וניתן להוכיח שאת המגיע לכם אתם צריכים לקבל.
מתי ייחשב אדם כחולה סיעודי
ישנם מספר מקרים בהם אדם ייחשב כחולה סיעודי על פי חברות הביטוח. טרם מבקשים להכיר בחולה כחולה סיעודי, יש לדעת שאפשר להגיש בקשה כזו רק כאשר המבוטח לא מסוגל וגם לעיתים לא מסוגל באופן חלקי לעשות את הפעולות הרגילות בחיי היום יום, כמו לגשת לשירותים, להתקלח, להתלבש בכוחות עצמו, ועוד.

בשביל שאדם ייחשב לחולה סיעודי, הוא צריך לעמוד במספר תנאים שנקבעים בפוליסת הביטוח
לא כל הפעולות
נשאלת השאלה, מה קורה אם איני יכול להתקלח ולהתלבש, אך יכול לבצע את שאר הפעולות בחיי היום יום, האם אני זכאי לסיעוד? התשובה היא לא, בדרך כלל. רוב חברות הביטוח מבהירות בתנאי הפוליסה שיש צורך בלפחות שלוש פעולות שהמבוטח אינו יכול לבצע, זאת על מנת שהוא יהיה זכאי לתגמול סיעודי.
לא רק מבוגרים
לעיתים חברות הביטוח דוחות את התביעה בטענה שהמבוטח לא עדכן על מצבו הבריאות. דבר זה אינו הוגן, מכיוון שלעיתים יכולים לעבור עשרות שנים בין הזמן שבו המבוטח הצהיר על בריאותו לבין הזמן שהפך לאדם שצריך סיעוד. עם זאת, גם תאונות דרכים בגיל צעיר או מחלות כלשהן יכולות להשפיע על המבוטח. אם חברת הביטוח דחתה את התביעה, באפשרותכם לפנות ל
עורך דין לתביעות ביטוח סיעודי בכדי לבדוק לעומק את הפרטים באופן מקצועי ופרטני.