שיק ביטחון, כמו גם שטר חוב, אלו הם ייצוגים לקיומו של חוב כחלק מהסכם או מעסקה. אלו אמורים להבטיח את הפירעון של חוב עתידי, במידה ובזמן שישולם. שיק ביטחון משמש כיום רבות בעסקאות מכר או לשמירה על הסכמה בין משכיר לשוכר.
שיק ביטחון ושטר חוב- שניהם מוגדרים מבחינה משפטית כשטרות אולם ההבדלים מתגלעים בדרך שבה ניתן לממש אותם. שיק הביטחון – משמעותו היא שאת אותו "שטר" המחזיק בו יכול לממש בכל רגע כשיק לכל עניין, אולם את שטר החוק לא ניתן לפדות ישירות בבנק, אלא לאחר פניה אל ההוצאה לפועל. בשיק הביטחון לא נכתב סכום פתוח ואין בו תאריך פתוח, אלא שפרטים אלו ממולאים על ידי בעליו מבעוד מועד ובאופן הממוקד למטרה כמו למשל ציון הגורם אליו מיועד החוב. לעתים, כדי שיהיה לו כיסוי, הגורם שאליו עובר השיק דורש ערבים.
מימושו של שיק ביטחון
את שיק הביטחון ניתן לממש כמו כל שיק רגיל, ובמידה שהסחירות בשיק לא הוגבלה ישנם המעבירים זאת גם לצד ג´. מימוש שיק הביטחון יכול לקרות בכל עת, אולם לפי דין – אותו אדם שמימש את השיק אמור לוודא שאינו חשוף לתביעות בגין פעולתו. מכאן, שיש להתייעץ ב
עורך דין הוצאה לפועל בתחום זה.

אם אדם רשם צ´ק חוב וביטל אותו שלא בתום לב - מדובר בעבירה פלילית
ביטול שיק ביטחון
אילו אדם שרשם שיק חוב ביטל אותו מסיבות שכרוכות בתום לב, הדבר עלול להוות עבירה פלילית, ואילו מקבל השיק יכול לחזור אל המבטל ולתבוע אותו בבית המשפט. נטל ההוכחה יפול על גבו של מבטל השיק, כדי להראות כי ביטל זאת בתום לב. במידה שלשיק אין כיסוי, הטיפול בעניין יעבור לרוב למחלקת ההוצאה לפועל.
כיצד שיק ביטחון יועיל לנושים?
עצם קיומו של שיק ביטחון אצל מחזיקו מראה כי לרושם השיק ישנו חוב מסוים אצל המחזיק בשיק. קיומו של חוזה ושיק הביטחון יועיל לנושים כך שניתן יהיה לתבוע בהמשך בבית המשפט גם אודות הנזק שנגרם עקב ביטולו של השיק, ולא רק על הסכום גרידא שהיה רשום בשיק.
אולי תתעניינו גם ב: