במקרה של תאונת עבודה או תאונת דרכים, רובנו מכירים את הנוהל בנוגע לזכויות משפטיות וקבלת פיצויי נזקים אך מה בנוגע לתאונה ברחוב?
חוקי המדינה דואגים שכל אזרח יקבל פיצוי כספי במידה של פציעה גופנית אך נשאלת השאלה למי פונים בתביעה על נזקים במקרה של תאונה שאינה מוגדרת כתאונת כביש או תאונה של עבודה. חוקי המשפט מסבירים שבמקרים של תאונה שיש בה עילה לרשלנות, ניתן להפנות לבעל הנכס תביעה לקבלת פיצויים.
אחריות בעל הנכס
בדומה למקרה של פגיעה במסגרת העבודה, תביעת נזקים על תאונה ברחוב מופנת לבעל הנכס ולכן אם מדובר בתאונה במרכז קניות, בעל הקניון הוא הכתובת לתביעה המשפטית. כאשר מבקשים לתבוע משפטית על רשלנות מקצועית או פעילות לא תקינה שגרמה לתאונה חשוב להתעניין בטיפים לבחירת עורך דין מתאים, להציג ראיות חותכות ולפנות לבעל המקום בו התאונה התקיימה.

במקרה של תאונה ברחוב - בית המשפט דורש ראיות מוצקות
הוכחת המפגע
פגיעה גופנית במסגרת תאונה ברחוב שונה מתאונת עבודה ויש קושי רב יותר לקבלת פיצויים כספים. ללא ראיות של הוכחת עוולת רשלנות, שהובילה למצב התאונה אין עילה לתביעה ולכן יש צורך באיסוף הוכחות. בית המשפט דורש ראיות מדויקות לפני חלוקת האשמה בין המעורבים ובמקרה של תאונה חשוב לצלם את מקום האירוע, לאסוף עדויות ופרטים מהאנשים שנכחו במקום כדי להבטיח הוכחה של פגיעה הגופנית כתוצאה ממפגע בטיחותי.
תיעוד הוצאות
הקושי בקבלת הפיצוי וחובת ההוכחה נועדה גם כדי להגן על בעלי נכסים מתביעות חסרות שחר וגם כדי לחסוך במשאבי בית המשפט על מקרים שאין להם עילה לתביעה. במידה ונקלעת למפגע בטיחות ואתם נאלצים לפנות בתביעת פיצויים, חשוב לשמור על כל קבלה של הוצאה כלכלית ורפואית שנגרמה כתגובה לתאונה ולהתייעץ עם עורך דין מומחה בנושא.
אולי תתעניינו גם ב: