אחת ההגבלות שנובעות בגין חוב להוצאה לפועל היא הטלת הגבלות על רישיון הנהיגה. היות שלרישיון הנהיגה ישנו תפקיד פונקציונאלי חשוב גם בהתנהלות היום יומית הפרטית או העסקית, המשמעות היא פעמים רבות פגיעה בחופש העיסוק של החייב ובחירות שלו.
בנובמבר 2009 נכנס לתוקף בין היתר חוק אשר עניינו הטלת הגבלות על חייב. החל מן המועד הזה, חייבים בהוצאה לפועל הוגבלו גם בהחזקת או בחידוש רישיון הנהיגה ברשותם. אצל חייבים אשר משתמשים בשירותיו של
עורך דין הוצאה לפועל, כדי להראות בפני בית המשפט כי הגבלת החזקת רישיון הנהיגה עלולה לפגוע פגיעה ממשית בעיסוקו של החייב וביכולת שלו לשלם את חובו. בנוסף, ניתן להראות כי רישיון הנהיגה חיוני לחייב עקב נכותו או נכות של בן משפחה התלוי בסיועו.
מתי רשם ההוצאה לפועל יטיל הגבלה זו?
ישנם שלושה מקרים אפשריים בהם רשם ההוצאה לפועל יטיל על החייב הגבלה אל החזקת רישיון נהיגה; אילו לא ניתן הסבר סביר לסיבת אי התשלום ובתנאי שסך כל החובות מתמצים מעל ל- 500 שקלים חדשים. מקרה שני הוא כשהחוב הוא כלפי בן זוג למעט חוב מזונות שהמוסד לביטוח לאומי גובה, או מקרה שלישי – כאשר החייב הינו בעל יכולת כלכלית אולם הוא משתמט מתשלום החוב ולאחר שחלפה החצי שנה מהמצאת האזהרה כלפי החייב וסכום החוב עול על 2,500 ₪, או שחלפה שנה ממועד המצאת האזהרה לחייב, ואילו החובות עולים על 500 שקלים.

הגבלת רישיון נהיגה בהוצאה לפועל - יש שלושה מקרים שונים בהם זה יכול לקרות
זוכה המעוניין להטיל את ההגבלה על החייב
זוכה אשר מעוניין להטיל מגבלת החזקת רישיון נהיגה על החייב, יגיש בקשה בכתב לרשם ההוצאה לפועל הכוללת את מספר תיק ההוצאה לפועל, את פרטי החייב או אישור שם החייב בשלושת החודשים האחרונים אם הינו תאגיד.
חייב המעוניין להסביר צרכו בהחזקת הרישיון
ביטול ההגבלה יערך אילו החוב נפרע וניתן להוכיח זאת, רשם ההוצאה לפועל ביטל הגבלה זאת מיוזמתו או על פי בקשת חייב וכן במצב בו הותנתה החזקת הרישיון בערובה. מצב נוסף הוא הוכחת הכוונה או ביצוע הפירעון, אם הוא חולק לתשלומים והראה צו תשלומים מתאים.
אולי תתעניינו גם ב: