חברות רבות מפרסמות את עצמן באינטרנט במגוון תחומים שונים ונשאלת השאלה כיצד יש להטיל עליהן מס, באיזו דרך וכיצד מתכננים את המיסוי על חברות שעובדות באינטרנט כמו למשל גוגל
ארגונים שונים קרואים לרפורמה על המיסוי לחברות באינטרנט ולשם כך הציעו תוכנית מפורטת אשר תעזור להרכיב תוכנית מיסוי אחידה לכולם. התוכנית אמורה למעשה לסייע לכל מיני מדינות בעולם לתאם ביניהן כיצד הן מטילות מס על החברות הגדולות באינטרנט ולמעשה להעביר חקיקה שונה בנושא. כמו כן, על המדינות ללכת כגוף אחיד בכדי שהחברות לא יפלו מדינה זו אל מול מדינה אחרת בבוא העת.
התוכניות לחוד
התוכנית למעשה מרכיבה את כל התהליך שצריך לקרות בכדי שהמיסוי יהיה על אותו תקן בכל המדינות. התוכנית כוללת ניסיון למנוע מהחברות התחמקות מהגדרה של מוסד קבוע במדינה, אשר משלם מס יותר גבוה ברוב המדינות, וגם הכנסת כללים חדשים בכדי שיהיה דיווח מלא על הרווחים ולא תהיה הסטת רווחים של החברות שמציגות תצהיר כזב של העברת נכסים וכדומה, וכמובן: שקיפות של החברות בנושא תכנון המס.
תכנון מס של תאגידים לאומיים ורב לאומיים
בכדי שהתאגידים הגדולים לא יצטרכו לשלם מס גדול מדי, הם מצליחים לעקוף את רשויות המס באמצעות עסקאות בין מוסדות וגם העברת הכנסות לחברות אחרות קטנות יותר, וכך יוצא שהתאגיד למעשה משלם מס מופחת ממה שהיה משלם אם היה מדווח על כל הרוויחים שלו בלבד.
מקלטי מס - מדינות בהן שיעור המס נמוך עד לא קיים
מקלטי מס לתאגידים
מקלטי מס הם מקומות או מדינות אשר בהן שיעור המס הוא נמוך בצורה משמעותית מאוד, לעיתים אין מס כלל במדינות שנחשבות למקלטי מס עבור חברות, כך שאם לדוגמא נסעתם למדינת אנדורה, אין שם מיסוי על כלי הרכב ותוכלו לקנות רכב אותו קניתם בישראל ב-200 אלף שקלים, ב-80 אלף שקלים בלבד באנדורה. כך גם לגבי התאגידים אשר מוצאים במדינות הללו מקלטי מס בכדי למקסם את הרווחים שלהם.
רווחים של חברות אינטרנט
נשאלת השאלה, מה קורה עם חברות אשר מרוויחות הון עתק בישראל בגלל שהן מפרסמות באינטרנט, אך אינן עוסקות מורשות ברחבי הארץ כמו למשל חברת גוגל אשר מכניסה לקופתה מיליוני שקלים בשנה וכמעט אינה משלמת מיסים. זוהי עוד סוגיה על שוקדים עשרות
עורכי דין למיסים בכדי לבדוק כיצד ניתן להגיע לעמק השווה בנושא.
אולי תתעניינו גם ב: