שער הדולר הנמוך משפיע על השקעות של משקיעים בארה"ב, לאו דווקא מישראל. אך אפשר להקים עדיין חברות בארה"ב ולא לחשוש. עם זאת, עדיף לדעת כמה דברים על חוקי המס בארה"ב לפני שבוחרים להשקיע בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות
הישראלים מאוד אוהבים את ארה"ב, המדינה אפשרה לרבים מהם כבר להשתקע ולהקים חברות משגשגות שאולי לא יכלו להקים כאן בארץ. כיום, לאחר שעבר חוק ה E-2 שבו ברק אובמה נתן אישור לתת אשרות עבודה למשקיעים ולמשפחותיהם בארה"ב (מישראל ועוד מספר מדינות) בכדי לעודד השקעה של ישראלים במדינות. למה כל כך משתלם להשקיע בארה"ב גם כשהדולר נמוך? שיטת המיסוי האמריקאית.
מהי שיטת המיסוי בארה"ב?
חקיקת המס הפדראלית קבעה שחברה שהתאגדה בארה"ב תיחשב כמו חברה שמקורה בארה"ב, כלומר, אותם חוקי מס. אבל אם חברה לא נתאגדה בארה"ב, היא תיחשב לחברה זרה ותקבל את הטבות המס שמקבלת חברה זרה.
למרות ערך הדולר - משתלם להקים חברה בארה"ב
חברה שהיא תושבת ארה"ב מחויבת לשלם את המס בארה"ב על פי ההכנסות שלה מכל מקור קיים, אבל אם החברה היא חברה זרה, מחוייבת לשלם מס רק על ההכנסות אשר מקורן בארה"ב בלבד. כלומר, לחברה זרה אין פטור מלא ממס, אבל כל פעילות עסקית שתעשה שקשורה לארה"ב, היא תחויה במס.
מס חברות בארה"ב
בארה"ב מס החברות (בשונה במעט מישראל) עומד על בין 15% ל-32%, וחל על חברה תושבת ארה"ב ועל הכנסות מארה"ב של חברה זרה. ישנו מס מונוציפלי וגם מס פדרלי, כאשר ברוב המדינות הבסיס למס בחיוב חברה הוא דומה לבסיס המס הפדרלי שהוזכר קודם. בכדי שהחברות הזרות לא ישלמו מס כפול (גם על העסקאות בארה"ב וגם מחוצה לה) החוק בארה"ב נותן לחברות אפשרות לקזז את המס ששולם במדינה הזרה אל מול המס ששולם על עסקאות בארה"ב, אך רק כאשר מדובר באותה הכנסה.