תאונות דרכים מתרחשות מדי יום ביומו ומטופלות על פי מיטב הראיות שבהן ניתן להשתמש כדי להוכיח אשמתו של מי הייתה בעניין. התיעוד המקיף והמלא של תאונת הדרכים הוא בעל ערך רב, וכדי שלא יהפוך לחרב פיפיות – עורך הדין עושה בכך שימוש מושכל.
בתאונת דרכים ישנו סדר פעולות שיש לבצע. החוק דורש וידוא של הושטת יד לכלל נפגעי התאונה – ולא לעזוב פצועים בשטח. גם כאשר המעורבים אינם מתלוננים על פגיעה או כאבים, יש לוודא כי הם תחת טיפול רפואי. פעמים רבות, הנפגעים אינם מרגישים את היקף הנזק אלא רק לאחר ימים, שבועות וחודשים מזמן התאונה. חשוב לוודא כי כבר מזמן קבלת הטיפול הרפואי בשטח דרך קבלת טיפול בם בבתי החולים ובמרכזי השיקום והפיזיותרפיה, יש לתעד ולאגור את כלל המסמכים שבהם רשומות התלונות, הממצאים והמסקנות מהבדיקות.
מה צריך לכלול התיעוד?
תיעוד שנאסף מן השטח עצמו מיד לאחר התאונה יכלול את פרטי המעורבים בתאונה – לרבות פרטי התקשרות ונתונים שונים של חברות הביטוח. אצל נהגים מבוטחים, סביר להניח כי קיים טופס מיוחד לשעת תאונה המסייע לעקוב וללקט את כל הפרטים הרלבנטיים, גם כשהמחשבות אינן מרוכזות בכך. יש לאסוף תמונות וקטעי וידאו מזמן וגם לאחר התאונה ולרשום את פרטי העדים לאירוע.
תיעוד שלאחר המקרה
גם לאחר הטיפול הראשוני בשטח והפניית המטופלים לבית החולים, חשוב לא לפסוח על אף מסמך ולאגור בתיקיה מיוחדת. התיעוד הזה יסייע בתביעה הנזיקית לצורך קבלת פיצויי נזיקין כספיים מן הגורמים הרלבנטיים.
איך מתעדים נכון לאחר תאונת דרכים?
שימוש באפליקציות לתיעוד
האפליקציות לתיעוד המקרה הן בדרך כלל חינמיות וניתנות להורדה מהירה. האפליקציה הזו מדריכה את המשתמשים בשלב אחר שלב – מסך אחר מסך אך לתעד את השותפים לתאונה, העדים, השתלשלות העניינים, הנזקים – לרבות צילומים שלהם, ואת כל זאת ניתן לשלוח לחברת הביטוח בקובץ.
שימוש של עורך דין במידע
עורך דין תעבורה הוא בעל המקצוע שיכול להוביל את התביעה לכדי תוצאה מיטבית. הוא מרכז את התביעות לכלל הגורמים האפשריים – חברות הביטוח וגורמים אחראיים באופן ישיר, וקובע מהי אסטרטגית הטיפול הטובה ביותר. הוא יטפל גם במקרים שבהם חברות הביטוח מסרבות להחזיר פיצויים תוך הצגת טיעונים מתאימים לאור פסקי דין קודמים.