מגזין תעבורה
שיפוט בעבירות תעבורה בצה"ל
- מערכת האתר
- |
- 1/3/13
- |
- 12:10
- |
- 2432 צפיות
-
צה"ל הינו מערכת אוטרקית המסוגלת להתנהל בכוחות עצמה. ברשות הצבא כלי תחבורה שונים ומגוונים למטרות שונות – החל מרכבי מפקדים בדרגות בכירות המשרתים בצבא הקבע וכלה בצמ"ה (ציוד מכני הנדסי) ועוד. חייל או אזרח עובד צה"ל הנקלעים לתאונות דרכים או לעבירות תנועה המבוצעות על ידו תוך כדי נהיגה ברכב נתון לרשות מערכת המשפט הצבאית, היות והינו רכוש הצבא בעצמו (אף אם זהו אינו רכב הניתן מאת הצבא.
כתבי אישום בנושא תעבורה בצה"ל
בתי הדין הצבאיים מטפלים בעבירות תנועה חמורות – אי ציות לתמרור או לרמזור, נהיגה בשכרות, מהירות מופרזת, שימוש בטלפון ללא דיבורית ועוד, וכן בתאונות דרכים שנגרם בגינן נזק של מעל 6,000 שקלים או שישנה חבלת גוף. ניתן להגיש את כתבי האישום עד ל- 180 ימים לאחר מועד שחרורו של החייל מצה"ל. כאשר נאשם מועמד למשפט צבאי בנושא תעבורה ובכלל, זכותו לעיין בחומר החקירה אשר בידי השופט לפני הדיון. מעשה זה מומלץ במיוחד – עם או בלי סיוע מעורך דין צבאי.
מהי חשיבות הייצוג המשפטי בעבירות תעבורה בצה"ל?
לנאשמים בעבירות תעבורה בצה"ל קיימת הזכות להיעזר בעורך דין צבאי, אף אם כספם לא עומד להם, וחשוב שיפנו לייעוץ אצל סנגור צבאי המאושר לייצוג נאשמים בבתי הדין הצבאיים לתעבורה. הנאשם אינו תמיד בקיא בחוקי הצבא ולכן רצוי שלא ייצג את עצמו הוא בלבד. על מנת להתייעץ עם גורם משפטי בעניין, ניתן לדחות את מועד הדיון, ובמעמד זה ניתן אפילו לפעול לטובת ביטול כתב האישום.
שיפוט בהיעדרו של נאשם
כשנאשם בעבירת תנועה לא מתייצב למשפט ואין צידוק לאי - התייצבותו, בית הדין הצבאי רשאי לדון בנושא שלא בפניו, כמו גם במקרה שבו הנאשם מסר בכתב בקשה כי הנושא לא ידון בפניו. גם במקרה שבו הנאשם נשפט שלא בפניו, ניתן לבקש מהמפקד כי יכתוב מכתב המתריס בנאשם כי הוא זקוק לרישיון הצבאי, בצירוף מסמכים המעידים על הצורך שלו ברישיון אזרחי.