מגזין עבודה
זכויות של עובדת בהריון
- מערכת האתר
- |
- 1/3/13
- |
- 12:10
- |
- 2306 צפיות




-
במסגרת חוקי העבודה הקיימים ישנם כל מיני הגבלים ותקנות שתפקידם להגן על נשים בהיריון, ולשמור על זכויותיהם ומעמדן במקום העבודה מתוך תפיסה חברתית שלא ייתכן שאישה לא תוכל להיכנס להיריון מחשש שמקור פרנסתה ייפגע. למרבה הצער חוקים אלו קיימים בגלל נטייה של מעסיקים רבים לא להתחשב בנשים בהיריון בשל העובדה שהן מקבלות הרבה מאוד חופשות לצורך בדיקות מעקב היריון, או יוצאות לחופשות לידה ארוכות הפוגעות בארגון.
האם מותר לפטר עובדת בהיריון?
עורכי דין לענייני עבודה יודעים כי על פי החוק אסור לפטר מעבודה אישה בהיריון וכן אסור גם לצמצם בהיקף משרתה או לנקוט בפעולות שיובילו לפגיעה בהכנסה שלה. לצורך כך, אסור להפחית משעות העבודה של העובדת או להעביר אותה ממצב של שכר גלובאלי למצב של קבלת שכר לפי שעה. החוקים הללו תקפים לא רק לעובדות בהיריון, אלא גם לעובדות הנמצאות בטיפולי פוריות ומעקב רפואי הכרוך בהם.
מה לגבי שמירת היריון?
במידה ומתגלה צורך רפואי המחייב את העובדת להיכנס לשמירת היריון, העובדת איננה זכאית לשכר ממקום העבודה, אלא לקצבה מן המוסד לביטוח לאומי, כל עוד יש בידיה מסמכים רפואיים המעידים על המלצת הרופא, וכל עוד מדובר בתקופה העולה על 30 יום. בנוסף לכך, אין להעסיק נשים בהיריון בעבודות לילה המוגדרות בין השעות 22:00 ל06:00. למרות זאת עובדת יכולה להסכים לעבוד בשעות לילה אם חתמה על כך בפני המעביד בכתב ויש בידיה אישור מרופא לעשות זאת.
מה קורה במקרה של הפלה?
במידה ועובדת בהיריון עברה הפלה, היא זכאית לקבל ממקום העבודה שבוע של חופש ללא צורך בהגשת אישורים רפואיים מיוחדים. במידה ויש בידי העובדת אישורים רפואיים המאשרים לה חופשה ארוכה יותר, רשאית העובדת להיעדר ממקום העבודה לתקופה של עד שישה שבועות. על כל שאלה נוספת מומלץ מאוד להתייעץ עם עורך דין עבודה המתמחה בתחום ההיריון.