כאשר המשכיר מפקיד בידי השוכר את הנכס שלו, הוא מעוניין להגן עליו כך שבסיום תקופת השכירות יהיו לו כמה שפחות הפסדים מהעסקה – יותר רווחים. לעתים השוכר משתמש בחפצים נוספים שהמשכיר הותיר בדירה, וגם כאן המשכיר מעוניין להפיק מכך רווח כלכלי. לכן, בחוזה שנערך מול השוכר ושעל תוכנו אמורים להסכים שניהם מראש אמורים להכנס כל אותם סעיפים רלבנטיים שחשובים לאזכור, כולל מה עושים בחלקים המשותפים של הדירה (אם יש למשל מרפסת משותפת עם השכנים או מחסן משותף), האם ישנה הגנת הדייר או שאינו חל על השוכר ועוד.
אילו סעיפים עיקריים חשובים בחוזה ההשכרה?
השימוש בדירה יהיה החלק העיקרי של החוזה. המשכיר מעוניין שהדייר הנוכחי לא יעבור על החוק או שיגיש פיצוי מוסכם מראש על נזקים שהוא עלול לעשות, קביעת דמי השכירות החודשיים וחלוקת התשלומים לכל הגורמים – לרשויות, וגם השארת צ´ק פתוח כדי לכסות על נזקים שנעשים בדירה, מי ישלם בגין שירותים (למשל אינסטלציה וחשמל) ועוד.
קבלת הביטחונות מהשוכר
כל משכיר מעוניין להשאיר אצלו ביטחונות מספקים כדי להבטיח כי השוכר ישלם על כל המגרעות שיצר בנכס, כמו גם להבטיח שישלם את שכר הדירה ללא דופי ועל פי מה שסוכם בחוזה. ניתן לדרוש בטחונות של צ´קים פתוחים למוטבים כמו הרשויות – מס וארנונה, חשמל, מים וביוב, קו הטלפון ועוד. ניתן לדרוש גם שטר ערבות מהבנק או ערבות בנקאית כדי שיהיה מי שיהיה יכול לפצות על הנזק .
מה בחוזה לטובת השוכר?
השוכר יכול לקבוע מול המשכיר באיזו התראה המשכיר יכנס לנכס על מנת לבדוק את מצבו או כדי לקיים שיחה עם השוכר, התראה לגבי פינוי הנכס משוכרים. אם השוכר משביח את הנכס, ניתן לקבוע על הורדה במחיר השכירות או כל השבת טובה אחרת.