מגזין משפחה
משמורת והחזקת ילד
בעוד לפני מספר שנים משמורת הייתה אך ורק אצל הורה אחד בלבד ונמצא הסדר ראיה אצל הורה שאינו משמורן, הרי שכיום ניתן לדרוש משמורת משותפת, בתיאום של שני הצדדים ותוך הסדרת הנושא בחוזה אצל עורך דין משפחה.
- מערכת האתר
- |
- 9/6/2013
- |
- 14:32
- |
- 2121 צפיות
-
הגירושין אינו עניין קל, כשישנה מעורבות רגשית לאורך כל התהליך, עם או ללא ילדים משותפים ברקע. כשילדים נמצאים בתמונה, ניתן להם מרכזי בגירושין, ועל כן רבים אינם ממהרים להתגרש במצב זה, ואולי אפילו ממתינים עד אשר הילדים יגדלו קמעה. אחד הפתרונות לילדים משותפים להורים שנמצאים בקשר יחסית טוב גם לאחר הפרידה – מספיק טוב כדי לקיים תקשורת שבועית בנושא הילד. זאת, במיוחד כדי לשמור על טובת הילד במחיצת השניים, הוא משמורת משותפת, כלומר – כשהילד נמצא כמחצית מהזמן אצל כל אחד מהוריו.
ללא איפה ואיפה
אם אחד ההורים היה נושא בגידול הילד בעוד ההורה שאינו משמורן היה משתמש בהסדרי הראיה שלו כדי לפגוש בו וגם מזלם את דמי המזונות, הרי שסדרי עולם נראים כיום מעט אחרת; ישנה מעורבות להגביר את נוכחותם של שני ההורים –בין אם אלו בני או בנות זוג, על מנת שיזכו בנוכחות שני ההורים בחייהם באופן שווה. אחד מהיתרונות של פיתרון זה הוא למנוע את דמי גידול המזונות או התחמקות מנטל הגידול של הילדים.
אילו יתרונות ישנם עבור הילדים?
המשמורת המשותפת מפחיתה באופן משמעותי את תחושת האובדן הטראומטית בעזיבת הורה אחד או את השני. מערכת היחסים שבין ההורים לילדים בנויה על יחסי הבנה, ללא מאבקים משפטיים אודות הסדרי ראיה ונשיאה בנטל דמי המזונות, כך שהסיכוי למניפולציות מידי אחד מהצדדים קטן.
אילו שיקולים קיימים לקביעת המשמורת המשותפת?
השיקולים דורשים שיתוף פעולה מלא בין בני הזוג המתגרשים, וכן בית המשפט יעמוד על טיב הקשר שבין שני הצדדים וינסה לבחון באם ההסדר הזה נכון ובריא עבור הילדים, על פי טיעונים כפי שיגיש עורך דין משפחה.