כאשר מקימים חברה או סניף בחו"ל, חשוב להכיר את כל הצדדים המשפטיים והפיננסיים הכרוכים בכך, על מנת לפעול כחוק. התייעצות ועבודה שוטפת עם עורך דין דיני עבודה שמתמחה בחברות שמעבר לים היא הכרחית.
חברה ששמה יהבה גם לעסוק בתחומה בחו"ל צריכה לעשות סקר שוק במתחם שבו היא מתעתדת להטיל עוגן. לא כל עסק יכול להתאים את הפעילות שלו לחו"ל – או לקבל את האישורים הנדרשים לכך. מדובר על יישות משפטית שיש לה השלכות במיסוי, בחקיקה הרגולטיבית באותו תחום שיפוט שבה היא פועלת ומתנהלת ודורשת בין היתר גם אישורים מבנקאות בין לאומית. עולות גם שאלות מפנים הארגון, כמו למשל באם לקוח ישתמש בחשבון בנק אחד גדול או בחשבון לכל סניף, וגם יש צורך להכיר מה הן ההגבלות שניתנו לחשבון הבנק, ולהתנהל בהתאם.
הנהלים להקמת חברה בחו"ל מורכבים יותר מבארץ
יש להכין תוכנית עסקית יסודיתהתוכנית העסקית הבסיסית תשמש את הבנק בכדי לגייס את כספי ההשקעות המבוקשים, אולם חשובה לא פחות להתנהלות העסק. יש להתייחס למקורות ההכנסה והמשקיעים, לסכום ההכנסה הנדרש ובתוכנית הפעולה להשגת הרווח הראשוני ובהמשך.
עורכי דין שיש להם התמחות בתחום זה עשויים לסייע במידע שהבנק דורש.
גיוס כספים
גיוס הכספים לאופרציה הזו חשוב על מנת למצוא את התזרים הראשוני של הכספים החשוב לגלגול ראשוני של העסק עוד לפני שהחל לייצר רווח כבר בשנה הראשונה. חשוב למצוא את עלות הפרויקט גם מבלי להזדקק למשקיעים – ואיך ניתן לשלב באופן היעיל את ההון הפרטי ושל השותפים.
הקמת התוכנית בפועל
חשוב שגם הלקוחות של העסק החדש יכירו היטב את פעילותו של הבנק שבו אתם תנהלו את החשבון. יש לקחת בחשבון את כל העמלות והמיסים שבפתיחת תיק חשבון, הלוואות ותחילת גלגול העסק. ההתנהלות מול הבנק יכולה להתנהל גם היא באמצעות
עורך הדין מסחרי המצוי בתחום.