בדרך כלל כשנעשית רשלנות בתחום מקצועי מסוים, נעזרים בעורך דין רשלנות רפואית על מנת לתבוע את הנזק שנעשה. איך יודעים כשמדובר ברשלנות של עורך דין, ואיך לפעול כשמדובר למעשה ברשלנות מקצועית של עורך דין?
אדם הבוחר להיות מיוצג על ידי עורך דין מטעמו בכל הליך משפטי מצפה לייצוג אינטרסנטי הולם ונאמן. כשלאדם ישנה עילה טובה לתביעה או שהוא מעוניין להיות מוגן באמצעות עורך דינו וכתב ההגנה, עלול למצוא את עצמו במצב ביש גם אם סיכויי זכייתו היו גבוהים, ואולי משום מהלך אחד או מחדל של עורכי דין הפסיד אותו אדם את דרכו לערעור או לקבלת פסק הדין לטובתו. מאידך, לא כל טעות בשיקול דעתו של עורך הדין תיחשב לרשלנות מקצועית. כדי להגדירה ככזו, יש להכיר את התנאים לקיום רשלנות מקצועית של עורך דין.
יש לקבל הסברים
היות שעורך הדין הוא בין היתר דוברו של מרשו, עליו להסביר ללקוח בכל שלב את המשמעות של כל מהלך, כל חתימה על מסמך. עליו לבדוק את הנכס, את הראיות והעובדות, את החוזה ולדווח על הממצאים ועל אפשרויות הפעולה בנידון, כמו גם לשקף את הממצאים. בתוך כך, מובטחת זכותו של הלקוח לבחור בדרך הטובה ביותר, כשהלקוח אקטיבי בהחלטות.

יש הבדלים מהותיים בין רשלנות לטעות
ההבדל בין טעות לרשלנות
ההבדל שבין טעות עורך דין לרשלנות יכולה להיות ההבדל שבפיצוי התביעה שנגדו. יש להכיר בעובדות ולמצוא אם נתקיימה רשלנות מקצועית; זו יכולה להיות טעות בסדרי דין או הגשת תביעה לאחר כניסת תקופת ההתיישנות שלה, אי הגשתו של כתב הגנה או התצהירים לפי המועד הנקוב ועוד. הוא עלול להפעיל גם שיקול דעת מוטעה בתחום האסטרטגי כמו למשל בחירת העדים או שאלות שנשאלו או שלא נשאלו.
מציאת קשר סיבתי
יש למצוא אם היה קשר סיבתי בין רשלנותו של עורך הדין להפסד שבבית המשפט, כלומר – לולא טעותו של עורך הדין, ניתן היה לזכות במשפט. הוכחת קשר סיבתי זה עלולה להיות קשה, ולכן דורשת מיומנות של עורך דין בתחום זה- כדי שלאחר מכן יהיה ניתן לדון גם בגובה הנזק.