הרשת החברתית הגדולה בעולם כיום היא רשת הפייסבוק אשר הוקמה בשנת 2004 בארה"ב על ידי מארק צוקרברג. עשרות מיליוני גולשים פוקדים את הרשת החברתית מדי יום והמידע שזורם בו יכול לעיתים להיתפס כפגיעה בשמו הטוב של האדם ובמשלח ידו ובכך למעשה להוות עילה לתביעת דיבה ולשון הרע כלומר, פרסום דבר שיש בו כדי לפגוע באדם אחר בין שניים או יותר עדים.
חסרונות ויתרונות
ככל שהתעצם כוחו של הפייסבוק והתוודענו ליתרונותיו הרבים, כך גם עלו תהיות רבות על חסרונותיו. במשך הזמן עלו המון תכנים פוגעניים אשר מהווים לשון הרע. למנהלי האתר קשה לעקוב אחר זרימת התכנים והמידע, והאם אינם לוקחים אחריות על פרסומו. למרות זאת, כאשר הרשת החברתית כן נתקלת במידע כזה, היא פועלת להסרתו המיידית.
ישנם מספר אופנים בהם ניתן לבחון האם קיימת פגיעה באדם זה או אחר באמצעות הרשת החברתית. מקרים של גניבת זהות, קבוצות שמוקמות בעלות אופי גזעני ומונעות משנאה, פרטיות, פרסום ´סטאטוס´ מעליב, תמונה מביכה כזו או אחרת, או כל תוכן אשר משמיץ אדם זה או אחר.
לשון הרע בפייסבוק - תחום שיפוט מורכב
מהו תחום האחריות?
אחד הסיפורים המפורסמים ביותר בעולם התוכן הוא הפסיקה כנגד מנהלים בחברת גוגל, על כך שלא הסירו תכנים פגועניים ממנוע החיפוש הגדול בעולם. בית המשפט לא יפסוק כנגד מנהלי האתרים ברוב המקרים, מפני שהוא מתחשב בכך שהאינטרנט הוא תחום מאוד מורכב ומסובך, אך עם זאת, ישנה מגמה בשנים האחרונות של עלייה בפסיקות כנגל מנהלי האתרים, בעיקר כנגד אלה שבעלי תפוצה רחבה.
תביעת לשון הרע
אם נתקלתם במקרה בו אדם זה או אחר פגע בשמכם הטוב או במשלח ידכם באמצעות דפי הפייסבוק, הרי שהינכם יכולים לשכור את שירותיו של עורך דין אשר מתמחה בתביעות לשון הרע, אשר יבחן את כדאיות התביעה, הסיכוי שלה להתקבל בבית המשפט והאם יש בה אופי פלילי.