לא כל בעל עסק אשר מוכר מזון ורוצה להכריז על עצמו כמקום כשר, יכול לעשות זאת בלי לקבל את האישורים המיוחדים. יש צורך בתעודה מהרבנות או מרב מקומי אשר גם הוא אמור להחזיק באישור מהרבנות הראשית לישראל
עסק אשר מוכר מזון ורוצה להכריז על עצמו ככשר על פי חוק, צריך לעבור תהליך אשר יהפוך אותו לכזה. לא כל עסק יכול להכריז על עצמו ככשר, אלא אם כן עבר תהליך של קבלת התעודה אשר מגדירה אותו ככזה.
עבירת הונאה
עבירת הונאה היא עבירה חמורה אשר יכולה לגרור אחריה עונש של עד חמש שנות מאסר. על פי חוק העונשין, ניתן להוסיף גם קנס גבוה לכל עונש מאסר, בכורך הנסיבות. אדם אשר ביצע הונאה, על פי אחד הסעיפים בחוק, הוא אדם אשר מוכר מוצר כשאין לו את כל האישורים לכך. בכשרות מדובר על מי שמספק לטענתו אוכל כשר, אך לא מציג לעיני כל תעודה אשר מראה זאת. על סעיף זה יפסוק
בית המשפט ככל הנראה עונש של קנס ועד מאסר של שנה. במקרה שבעל המקום מוכר אוכל לא כשר וטוען שהוא כשר, הוא צפוי לעונש המקסימלי אשר כתוב בחוק.
הונאה בכשרות - עונש מאסר של עד חמש שנים
מה כשר ומה לא
תעודת ההכשר אשר אמורה להיות תלויה על הקיר, היא זו שמעידה שהמסעדה בה אוכלים הסועדים היא כשרה. בחוק יש הסבר מפורט כיצד לקבל תעודת הכשר אמיתית מידי הרב המקומי או הרבנות המקומית, וגם מהם צריך לבקש תעודה אשר מסמיכה אותם על ידי הרבנות הראשית לתת תעודת הכשר. לא כל מסעדה מקבלת תעודת הכשר והחוקים הם מאוד נוקשים, בטח כשמדובר בבד"צ.
זיוף תעודה ומרמה
ישנם בעלי עסק אשר לוקחים את הסיכון הכרוך בזיוף תעודה, ותולים
תעודת כשרות במקום העסק, מבלי שבדקו קודם לכן אם המקום אכן כשר, לא הזמינו רב ולא פנו לאף גורם מוסמך אשר יכול להגדיר את המסעדה ככשרה. העונש הצפוי על כך הוא בין שנה לחמש שנים על פי חוק העונשין. אז אם אתם בעלי עסק למזון וברצונכם להגדיר אותו ככשר, תפעלו לפי החוק. אינכם רוצים להגיע לבית המשפט בגין הונאת כשרות.