כמו בכל תחום, גם ברפואה נעשות לפעמים טעויות, לרוב לא בזדון. אם הניתוח לא הצליח או שנגרם לכם נזק, אתם יכולים להוכיח רשלנות רפואית ולתבוע פיצוי. כיצד מוכיחים רשלנות רפואית ומה הפרוצדורה?
ישנם הרבה מקרים בהם קיימת רשלנות רפואית של רופא זה או אחר, במגוון תחומים. לעיתים המטופל לא יודע שמדובר ברשלנות, ולפעמים פשוט ממשיכים כרגיל, והטעות מתגלה רק לאחר הרבה שנים. הדוגמא הכי נפוצה היא אבחנה לא נכונה של מחלה או מום, על ידי רופא זה או אחר. האם הרופא התרשל? ואם כן, כיצד מוכיחים זאת? ננסה לענות על כך במאמר הבא.
רק בן אדם?
חוות דעת רפואית היא אחד הדברים החשובים ביותר בתביעה על רשלנות רפואית. היא ממש יכולה להיות הדבר שמכריע בין הצלחת התביעה או נפילתה. חוות דעת פירושה הצהרה של אדם העוסק באותו תחום של זה שלכאורה התרשל, אשר ייתן חוות דעת מנוגדת לחוות דעתו של האחר, ובכך לסתור אותה ולהוכיח רשלנות. מלבד זאת, איש המקצוע צריך לקבוע שאכן מדובר ברשלנות ולא בתום לב של אותו מאבחן.
רשלנות רפואית - גם כשאין ראיות, לרוב בית המשפט יפסוק לטובת התובע
הוכחת נזקים
כשמטופל רוצה להוכיח רשלנות של רופא, הוא צריך להביא הוכחות אותן יציג בפני בית המשפט. אם הרופא אשר טיפל בו התרשל ולמשל, לא תיעד את הטיפולים השונים, בית המשפט לרוב ייחלץ לטובת התובע. בית המשפט בנוסף יכול להאשים את הרופא ב´נזק ראייתי´ אשר מונע מהמטופל להביא הוכחות חותכות לרשלנות רפואית.
תנאים לרשלנות רפואית
על פי החוק, רשלנות רפואית מתקיימת כאשר במטופל לא ידע ולא הבין שיוכל להיגרם לו נזק בעקבות הטיפול ולא הייתה לו שליטה על מה שגרם לו נזק. כמו כן, רשלנות רפואית תתקיים כאשר יש סבירות גבוהה שהרופא לא נקט באמצעי הזהירות העומדים לרשותו.
קראו עוד על רשלנות רפואית: