בשנים האחרונות הפך העולם לכפר גלובלי אחד קטן הודות לרשת האינטרנט אשר חוצה גבולות ומדינות ומאפשרת סחר חוץ ופנים בלחיצת כפתור.
האינטרנט מאפשר כיום לכל צרכן בכל מדינה לקנות כמעט כל מוצר ולקבלו מעבר לים. מעבר ליתרונות הרבים שנוצרו בעקבות זאת, נולדה בעיה ושאלה בכל הנוגע לתחום מיסוי, שכן לכל מדינה ישנה שיטת מיסוי משלה על המוצרים והשירותים הניתנים בשטחה.
שתי סוגי עסקאות באינטרנט
האינטרנט מכיל שתי סוגי אפשרויות של מסחר- האחד מסחר של מוצר מוחשי אשר נעשה באמצעות החלפת פרטי תשלום כמו כרטיס אשראי ובאמצעות משלוח בינ"ל. והאופציה השנייה היא נתינת שירות דך האינטרנט, דוגמת מענה על שאלות, אחסון נתונים ועוד. אם מדובר באתר אינטרנט השרת שלו נמצא בארץ, אזי שאז ההכנסות מן השירות אשר ניתן במסגרת שרת ישראלי, יהיה חייב במס לפי החוק הישראלי. אם מדובר ברכישת מוצר, אזי שאז נשאלת השאלה כיצד יש למסות את המשלוח והמוצר. האם יש למסות את המוצר באופן כפול גם לפי מס ארץ המקור של המשלוח וגם לפי המס הישראלי או שמא רק לפי המס של חו"ל.

בעידן האינטרנט ניתן לסחור גם מעבר לים וישנן מספר סוגיות משפטיות חדשות שזקוקות למענה
חברות אינטרנט אשר מקבלות הכנסות מחו"ל
עם ההתפתחות הטכנולוגית התעוררו סוגיות משפטיות שונות משום שהאינטרנט מאפשר לבצע עסקאות בין מדינתיות ונשאלת השאלה- כיצד תמוסה העסקה? התשובה לכך נעוצה בכללים ברורים בהתאם לפקודת המיסים- גביה ככל שמדובר בעסקה ישראלית. בכל מקרה בו מתעוררת שאלה ספציפית מסוג זה מומלץ מאוד להיוועץ בעורך דין המתמחה בדיני המיסים.
חשיבות מקום העסקה הסופי
אם מועד חתימת והסכמת העסקה בוצע בחו"ל, אזי שמדובר במסחר לפי כללי חו"ל ויש לשלם למדינה בהתאם. אם מדובר בעסקה שנחתמה בארץ יש לשלם מס לארץ עפ"י חוקי המדינה. בכל מקרה גם בישראל, יש לשים לב כי מקומות מסוימים נקיים ממע"מ.
קראו עוד על מיסים: