זוגות רבים מחליטים בשלב כזה או אחר לאמץ ילד, לא תמיד בגלל חוסר יכולת להביא ילדים לעולם, אך אם לומר את האמת, זו הסיבה העיקרית שבגללה מגיעות בקשות כאלה לבית המשפט.אבל מה קורה כשהילד מגיע לגיל 18?
בעבר הדרך לאמץ ילד הייתה מאוד פשוטה, עם מעט מאוד בדיקות. כיום, כל הורה שמגיע לאמץ ילד נדרש לעבור הליך בדיקות מאוד מקיף בכדי לדעת אם הוא אכן יכול להעניק לילד תנאים הולמים. עם זאת, על פי חוק
אימוץ ילדים בישראל, יש סיכוי גבוה שבגיל 18 הילד כבר לא יהיה ילדכם, לפחות לא מבחינתו.
אימוץ ילדים
כאמור, הפרוצדורה היא מאוד קשה, ולאחר שקיבלתם את כל האישורים, הילד יגיע לידיכם. יכול להיות שבסיטואציה מסויימת האושר עשוי להיקטע בשלב מסויים, לאחר שהילד יגיע לגיל 18, אם החלטתם לגלות לו או שמא יגלה בעצמו שהוא מאומץ, יש באפשרותו לנקוט פעולות בכדי למצוא את הוריו ותתפלאו, גם להוריו יש פעולות שהם יכולים לעשות על פי חוק בשביל למצוא את ילדם.
אימוץ ילדים - מתחיל נהדר ובגיל 18 - יכול להיות שנגמר
פתיחת תיק אימוץ
ילד מאומץ אשר עבר את גיל 18 יכול לפתוח את תיק האימוץ שלו ובו ימסרו לו מעט מאוד פרטים אודות הוריו. עם זאת, גם ההורים של הילד יכולים לפתוח את התיק, ואז ימסרו להם פרטים אודותיו, היכן הוא מתגורר כיום ומי הם הוריו. ישנן הרבה טענות נגד חוק זה, שלעיתים יכול לשבש את אורך החיים התקין של הילד, גם אם אינו מעוניין בכך.
רוצה לראות את ההורים?
אם הילד החליט לאחר גיל 18 שהוא רוצה לפתוח את תיק האימוץ, ובעקבות כך החליט שהוא רוצה לראות את הוריו, המדינה תמנה עבורו עובדת סוציאלית שתלווה אותו לפגישה. עם זאת, לא ניתן לחייב הורה ביולוגי שמסר את ילדו לאימוץ שיפגוש אותו.
אולי תתעניינו גם ב: