המשפט בכותרת יראה מאוד מופרך עבור רוב האנשים, אך הוא בהחלט אפשרי שיתקיים. לא בכל גירושין יש בהכרח צד שהוא הצד האשם בסיפור, למרות שברובם דווקא כן יש אשם עיקרי. כיצד קובעים שאין אשם בגירושין?
בישראל, וכמו במספר מדינות בעולם, הליך הגירושין נעשה על פי דין תורה וה
גירושין הסופיים מתקיימים ברבנות. בתי הדין הרבניים מבקשים מהזוג את עילת הגירושין, כאשר הכוונה היא לבדוק מי הוא למעשה האשם בכך שהזוג לא יהיה יותר ביחד, ומלבד זאת, יציעו הדיינים בבית הדין לזוג לנסות שוב, ויבדקו האם יש סיכוי כזה. אז מה קורה כאשר אין לבני הזוג את מי או מה להאשים?
עילת גירושין
אם אין הסכמה של שני בני הזוג המצהירים שהם רוצים להתגרש, אז הצד שהחליט שהוא רוצה להתגרש צריך לבדוק מהן הסיבות שבגינן הוא רוצה להתגרש והאם הן מצדיקות חיוב בגט של הצד השני, אגב, הסיבות לחיוב בגט הן מעטות, מפני שבית הדין הרבני מעדיף שהזוגות ישמרו על מערכת נישואין בריאה וינסו שוב. אם שני בני הזוג רוצים להתגרש ושניהם מודעים למהלך שהם עושים, לא צריך להוכיח עילה או
סיבה לגירושין.
גירושין ללא אשמה - בעיקר יתרונות בקיצור התהליך
היעדר אשמה
אם אין אשמים, ישנם מספר יתרונות לכך שהגירושין הם ללא אשמה כמו למשל שזה טוב יותר לילדים, מכיוון שאם אין אשמה סביר להניח שבני הזוג הגיעו לתובנה שהם לא צריכים להיות ביחד, ועושים למעשה טובה לילדיהם שלא יגדלו במציאות של ריבים וגידופים מצד הוריהם.
דרישות לגירושין
לצערנו (או אולי לא) זוגות רבים מגיעים לרבנות במטרה לסיים את מוסד הנישואים. לעיתים רק צד אחד רוצה להתגרש והבקשה להציג עילה לגירושין היא בכדי להגן על החלש, וגם על האדם שרוצה להתגרש, מפני שלעיתים ההחלטות הן פזיזות ולא נעשו לאחר מחשבה רבה, ובכדי שלא יהרוס את חייו וחיי משפחתו, מבקשים תמיד בבתי הדין עילה לגירושין.
אולי תתעניינו גם ב: