עורכי דין רבים נתקלים מדי יום במגוון מקרים של צוואות אשר להן יש מספר נוסחים שונה אצל עורכי דין שונים או כאלה שדורשים לקבל את מה שמגיע להם על פי הצוואה. מה עושים במקרה כזה? כיצד מחלקים את העיזבון?
אדם מכין צוואה בכדי לאפשר ליורשיו לקבל את רכושו לאחר מותו. השאלה שנשאלת היא מה עושים כאשר מתקבלות שתי צוואות. כאשר אנשים בחיים, הם יכולים לשנות את הצוואה שלהם מספר פעמים, וכשהם הולכים לעולם, לעיתים מתעורר ויכוח איך יחלקו את הרכוש בין האנשים הכתובים בצוואה. בכל מקרה, אנו ממליצים לפנות לייעוץ אצל
עורך דין משפחה, אשר בקיא בתחום וילווה אתכם לאורך כל התהליך.
התנגדות לצוואה והעילה
כשנוצר מצב בו יש שתי צוואות שונות או יותר, האדם שחושב שהצוואה שנמצאת בידו היא הצוואה עם הנוסח התקף, יכול להגיש לבית המשפט ולרשם לענייני ירושה ´התנגדות לצוואה´ שכל מטרתה היא לפסול את הצוואה הראשונית שהוגשה. המטרה המשנית היא לכל הפחות לעכב את קיום הצוואה הראשונה שהוגשה.

התגדות לצוואה - רק המשפחה תנגדת? לא בהכרח
לא רק היורשים יכולים להתנגד
האפשרות להתנגד לצוואה מתקיימת רק כ-14 יום מיום פרסום הצוואה. ההתנגדות יכולה להגיע מבעלי עניין בצוואה, או יורשים פוטנציאלים, וגם האדם שמנהל את העיזבון יכול להגיש בקשה להתנגדות לצוואה, במקרים מסויימים, גם אם אינו בין היורשים. לרוב, מנהלי העיזבון מבקשים להתנגד לצוואה בגלל סכסוכים או חוסר מודעות לכך שהם אמורים לקבל שכר טרחה על ניהול הצוואה.
איך יודעים מי מהצוואות תקפה?
קשה לדעת, אך את הסמכות לקבל את ההחלטה נותנים לבית המשפט לענייני משפחה, אשר יכריע בסוגיה בין היורשים, מי מביניהם מחזיק בצוואה שתקפה על פי חוק. בית המשפט יבחן את הנושא לעומק ואם יתגלה שאחת מהצוואות נעשתה שלא כחוק ובהשפעת אחת מהצדדים על בעל העיזבון כשהיה בעודו בחיים, הוא לא יהסס לפסול אותה.
אולי תתעניינו גם ב: