אחד מהמאפיינים של משבר עולמי כלכלי הוא חברות שנופלות ומתפרקות. אחד מן התסמינים הללו גם מוכר בתור חברות שהתפשטו לחו"ל וכעת סוגרות את סניפיהן שם. לאור העובדה כי מחצית ויותר מהחברה התנהלה בחו"ל, נשאלת השאלה האם מדובר בחברה ישראלית?
על השאלה מהי חברה ישראלית יש מספר סעיפים בחוק שנותנים תשובה חד משמעית בנושא. בין הנושאים הללו ניתן לדבר על המיסים שהחברה משלמת, שיעור המנהלים והעובדים בה ועוד. כעקרון, החוק קובע כי חברה ש-75 אחוז ממנה ויותר מנוהל ע"י מספר אנשים שהם תושבי חו"ל, נחשבת משלח יד זרה. מעבר לכך יש בירוקרטיה רבה שבודקת את משטר תשלומי המיסים של החברה, ועוד.
האם המנהלים הם תושבי ישראל או חו"ל?
אחת השאלות הנדונות בנושא חברה ישראלית או חברה שהיא מחו"ל היא מיהם בעלי השליטה בחברה ומהו מוצאם. אם מדובר בחברה שהוקמה בישראל, שילמה במשך שנים מיסים בארץ ושחברי הדירקטוריון שלה ברובם ישראליים, הרי שגם אם יש לה סניפים בחו"ל, היא נחשבת ישראלית במהותה ותידרש לחלוק את הרווחים שלה עם המדינה.

חשיבות התושבות בישראל
חברת משלח יד זרה- יש תנאים מיוחדיםיש 4 תנאים לפי החוק הקובעים מהי חברת משלח יד זרה אשר זכאית להקלות מבחינת מיסים ותשלומים שהיא חייבת למדינה. 4 התנאים הם כלדקמן:
1. חברה מועטה שאין בה יותר מ-5 או 6 מנהלים.ושיש בשירותיה או במוצריה צורך ממשי.
2. הזכות למנות דירקטורים, לחלק רווחים או להצביע באסיפה הכללית, חלה על 75 אחוז ממנהלי החברה שהם תושבי ישראל.
3. המנהלים, בעלי השליטה או מי שמחליט על החברה ועומד בראשה (או עומדים), לפחות 50 אחוז מהם עוסקים במה שקרוי משלח יד מיוחד. בהגדרה זו כלולים תפקידים רבים דוגמאת בנקאים, אנשי משפטים ועורכי דין ועוד.
4. מרבית ההכנסות של החברה הם ממשלח יד מיוחד כהגדרתו בחוק.
מבולבלים? גם אנחנו
אם כל ההגדרות המסובכות הללו מפחידות או מבלבלות אתכם ואתם לא ממש יודעים מה מגיע לכם ומה החובות שלכם, הכי מומלץ היא פניה לעו"ד המתעסק בדיני חברות. איש מקצוע זה יודע את הבירוקרטיה והפרוצדורות שיסייעו לכם לעמוד בכל החובות שלכם.