מערכת הגירושין בישראל מושתתת על פני שני מסלולים – שתי סמכויות שרשאיות לדון בענייני הגירושין ואלו הנלווים לכך – בית המשפט לענייני משפחה ובית הדין הרבני. פניה אל הראשון מביניהם תכריע היכן ידונו בתיק.
הסמכות הבלעדית לדון באשר לאישור הגירושין היא בית הדין הרבני בישראל – אשר מטפל כיום אפילו במקרי גירושין אפילו בין בני זוג שנישאו בנישואין אזרחיים ולא במסגרת נישואי דת. לאחר שיש את אישור הגירושין ביד, נפתח מרוץ הסמכויות – המרוץ שהראשון שמגיש את תיק התביעה בו לסמכות שמבין השניים יכריע מ יהיה סדר יומו של הסכסוך והאם ההכרעה תהיה לצידו של אחד או לצידו של שני. משום כך, רבים פונים לעורך דין משפחה בשלב המוקדם ביותר שניתן, ומקווים להיות בצד המקדים, שקובע את סדר היום.
ההקפדה על חשאיות
ישנו צורך בהקפדה רבה על שמירת החשאיות בכל מה שנוגע לגיבוש תיק תביעה וחומרים אודות הנכסים ומקורות פיננסיים שונים, כמו גם חקירה על בגידה וכיוצא בזה – על מנת להשיג יתרון על פני השני. בנוסף, אלו נושאים שנחקרים לאורך זמן מה, זמן שבו גם הצד השני יכול להיערך ולפנות לעורך דין גירושין מטעמו כדי להקדים מצידו את הגשת התביעה. נושא החשאיות נוגע גם לפרסום התביעה לגורמים הקרובים, כיון שלא ניתן לדעת מה יוליד יום. האדם היחיד עליו רצוי להשען במקרה זה הוא עורך הדין. 
קביעת הסמכות הנכונה
גיבוש אסטרטגיהאסטרטגיה בבניית תיק גירושין שמורכב מסוגיות שונות הוא לב העניין; הגשת תיק התביעה לבית המשפט לפני בן הזוג, ועדיין להיות ללא אסטרטגיה מתאימה לניהול המהלך עלולה להוביל לאובדן היתרון שהושג. מתוך כך חשוב להיוועץ בעורך דין שיש לו ניסיון בתחום.
חיזוי המהלכים?
רצוי שלא לפרש את ההתנהגות של בני הזוג בזמן הגירושין באופן מובן מאליו, כיון שלא בטוח שזה ינהג בבן הזוג באותו האופן שבו נהג בו בזמן הנישואין. סביר להניח כי בן הזוג נעזר גם הוא בעורך דין שמכתיב לו את דפוס הפעולה שלו. מתוך כך, חשוב שלא לפעול על מי מנוחות ולדעת כי מי שמעז – הוא המנצח במקרה זה. רצוי שלא ליפול במלכודות ההתנהגות המדמה שיפור ביחס על ידי בן הזוג, כדי שזה יקנה לו זמן יקר להתארגנות. הדרכתו של עורך דין בכך יכולה להועיל ולמנוע נפילה למלכודות שונות.