מגזין הגירה ואזרחות
אזרחות גרמנית
- מערכת האתר
- |
- 1/3/13
- |
- 12:10
- |
- 2703 צפיות
-
ככל שהגוש האירופי מתרחב מעת לעת ונוספת עוד מדינה החברה בו, ישראלים רבים שהינם צאצאיהם של אחת ממדינות האיחוד האירופי מגבירים את התעניינותם בשנים האחרונות לטובת קבלת האזרחות מידי אותה מדינה, ובכך לסלול את הדרך לקבלת דרכון אירופי. כך גם צאצאיהם של יהודים גרמניים רבים אשר עזבו את גרמניה בימי מלחמת העולם השנייה למשל. גרמניה מצידה מקלה בתחום החקיקה שלה במיוחד כשאין הגבלה לידיעת השפה הגרמנית או ארץ הלידה. כמו גם האיחוד האירופי המקנה זכויות בלתי מותנות.
קבלת האזרחות הגרמנית
עד לשנת 1953 צאצא לאב בעל אזרחות גרמנית או דרכון גרמני היה מקבל באופן אוטומטי אזרחות גרמנית ללא קשר לאזרחותה של אימו ולמקום לידתו. בין 1953 לשלהי שנת 1974 צאצאיה בתוך הנישואין של אם בעלת אזרחות גרמנית היו זכאים לרכוש אזרחות גרמנית ולדרכון גרמני. מאפריל 1975 ועד לשנת אלפיים, הזכאות התבססה בעיקר על קשרי דם – כלומר, לא היה צורך להיוולד בתוך גבולותיה של גרמניה, אולם התנאי הוא שהינו ילד להורה בעל אזרחות גרמנית, ובהתאם להגבלות הדין הגרמני.
תנאי השגת אזרחות גרמנית כיום
כיום , התהליך כרוך בהצגת מסמכים שונים על פי הבקשה המיוחדת של כל מדינה אשר לה מתבקשת בתחילה האזרחות, עוד לפני הבקשה לדרכון אירופי. כדי לממש את הזכות לאזרחות גרמנית יש לסור לשגרירות גרמניה ביחד עם המסמכים המאשרים את קשר הדם בין הוריכם בעלי האזרחות הגרמנית – דוגמת דרכון ישן, מסמך המעיד על שירות בצבא הגרמני במלחמת העולם הראשונה, רישום לאוניברסיטה בגרמניה או חברות בארגון מקצועי גרמני. כמו – כן יש להצטייד בתעודת לידה.
קלות השגת הדרכון
לעתים נדרש סיועו של עורך דין לצורך קבלת האזרחות – בין אם בחתימה על מסמכים נאמנים למקור, קשר עם הקונסוליה הגרמנית, עבודה מול רשויות ובתי משפט בגרמניה ועוד. הליווי יכול להיות עסקי או פרטי: תאגידים ישראליים ואנשי עסקים יזמים המעוניינים להתקשר בסוגי יזמות עסקיים בגרמניה ולעתים גם בעבודות איתור מסמכים.