אם גיל ההעסקה המינימלי עומד על 16 שנים, אולם ניתן להעסיק בני נוער גם בחופשות רשמיות מגיל 14. בני נוער שמעוניינים לממש את הזכות הזו, יפנו לפקידי משרד התעסוקה כשבאמתחתם תמונת דרכון, תעודת זהות או צילום ספח תעודת זהות של ההורים וכן אישור עדכני שרופא המשפחה נתן כדי לאשר כי אין לפונה מגבלה גופנית לעבוד. רבים מבני הנוער עדיין אינם בקיאים ברזי העסקתם ובתקנות החוק – מהסיבה הפשוטה שהם מועסקים כנראה בפעם הראשונה בחייהם. בפני בני נוער אלו עלולים לעמוד מעסיקים אשר מנצלים את חוסר הידע בתחום לרעה.
מאיפה להתחיל?
בני נוער שבגילאים 14-15 אינם יכולים להיות מועסקים בעבודות שמוגדרת כך שהן עלולות לפגוע בהתפתחותם הגופנית. חשוב להתעדכן בשכר המינימום ההתחלתי מדי שנה – מידע זה מופיע בטבלאות שפרסם משרד התעשיה, התעסוקה והמסחר או באתרי חברה, נוער ומנהל. כמו כן יש לברר לגבי שכר בתקופת ההתלמדות (אין כזו התלמדות בחינם), ימי הכנה, השתלמויות וישיבות.
שעות העסקה, שעות מנוחה
החוק קובע במפורש כמה זמן ליום ובסך הכול לשבוע או לחודש ניתן להעסיק בני נוער בגילאים שונים. נוער עד לגיל 16 יועסק עד 8 שעות ביום אולם לא מעבר ל- 40 שעות שבועיות. נוער מעל לגיל 6 יועסק עד 9 שעות ביום אולם לא יותר מ-40 שעות בשבוע, וכן לא בימי מנוחה ולא ניתן להעסיק בשעות נוספות.
נסיעות, פנקס עבודה ודמי הבראה
על פי החוק, ישנה חובה לשלם נסיעות על פי גובה הנסיעות הנהוגות באותה התקופה – סכום המשתנה מדי פעם ויש להתעדכן בו. בני נוער עובדים יוציאו פנקס עבודה במשרד התעסוקה אשר יופק ללא תשלום ויש להביא אותו לראיונות העבודה – הפנקס ישאר במקום העבודה של הנער/ה כל זמן שהם עובדים שם.