הטרדה מינית יכולה לייצג קשת רחבה של התנהגויות בעלות אופי מיני אשר החוק הגדיר כפסולות. ההתנהגות הזו – יש בה כדי לפגוע באדם כלפיו ההתנהגות הופנתה.
עובד או עובדת במקום עבודה עלולים להרגיש הטרדה במקום העבודה, ולעתים קרובות לא לדעת שנעשתה כאן עבירה על החוק. גם כאשר נעשית עבירה מודעת על החוק, היא נושאת לעתים יחס של הסלמה והשלמה, הסביבה שותקת, העובד מצוי במלכוד ואינו יכול לסרב אלא אם יפסיד את מקום עבודתו, ישנו גבול דק מאוד בין גסות רוח לבין מה שנחשב להטרדה מינית ועל כן החוק בא לסייע ולחדד את הסיטואציה. בחוק למניעת הטרדה מינית ישנן חמש הגדרות להטרדה מינית – בו נעזרים עורכי דין כדי להראות בפני בית המשפט שישנה עילה לתביעה.
הטרדה מינית היא מעבר למעשה הפיזי
החוק מקשר בין כוונה חוזרת ונשנית לקיום יחסי מין עם העובד או העובדת ובין הטרדה מינית. זו יכולה להיות גם התייחסות חד פעמית שהיא מבזה את העובד. כל מקרה נבחן לגופו ונבדק באמצעות עדויות וראיות. הטרדה מינית יכולה להיות גם מילולית – ובעיקר שהיא מבזה ומשפילה את אותו עובד. עליו להבהיר למעסיק כי אינו מעוניין באותו מבט, מגע, נשיקה או חיבוק או דיבור.
מה עושים במידה של סבירות להטרדה מינית
החוק מגדיר הטרדה מינית – מהי, וכיצד יש להתנהל לאחר חוויתה. מקוות עבודה גדולים ממנים אחראי למניעת הטרדות מיניות – ובדרך כלל תהיה זו הממונה על משאבי אנוש בארגון. בארגונים קטנים יותר, ניתן לגשת אל המעסיק ולדווח על כך באופן ישיר. כשזהו המעסיק עצמו, ניתן להגיש תלונה במשטרה. ישנה חשיבות לייעוץ המשפטי שניתן בשלב המקדים לדיווח למשטרה.

החוקים כנגד הטרדה מינית בעבודה ברורים
ייעוץ משפטי בתחום
עורך דין דיני עבודה המתמחה בתחום מניעת הטרדות מיניות, במקום העבודה מכיר את הזכויות של המוטרד, וכן את זכויות המטריד במקום העבודה. עורך הדין ידע להבחין דרך משקפת החוק מתי מדובר על עילה לתביעה ומתי זה מקרה של פרשנות שגויה לחוק.