בכדי להוכיח כי נהג זה או אחר נסע ברכבו כאשר הוא שיכור, יש לשוטרים את מכשיר הינשוף. בכדי להוכיח נהיגה תחת השפעת סמים ישנם מספר מאפיינים שהשוטר יבחן במטרה להוכיח שהנהג אכן נוהג ברכבו תחת השפעת סם
קראו עוד על חוקי תעבורה:
נהיגה בשכרות אסורה ברוב מדינות העולם ונחשבת לעבירת תעבורה חמורה מאוד. ברשות מדינת ישראל קיימים שלל כלים מדעיים בכדי לבדוק אם נהג נוהג ברכבו בגילופין. לעומת זאת, בנהיגה תחת השפעת סמים, שהיא עבירה לא פחות חמורה, הסיטואציה הופכת להיות שונה מפני שכיום השיטות לאיבחונה אינן נפוצות בישראל.
מאפיינים
מכיוון שלשוטרים לרוב אין כל אמצעי לקבוע אם הנהג נוהג תחת השפעת סם, ישנם מספר מאפיינים התנהגותיים אשר נקבעו על ידי
בית המשפט. ישנו טופס לבדיקת מאפיינים אשר השוטר אמור לבדוק לפני שיוכל להוכיח שהנהג הוא אכן תחת השפעת סם. הליכה בקו ישר, דיבור איטי, בלבול וכדומה. על השוטר למלא על הטופס לפחות שני קריטריונים בכדי להאשים את הנהג, אך למרות זאת נשאלת השאלה האם די בטופס זה ובחוות דעתו של השוטר לקבוע שהנהג היה תחת השפעת סמים.
נהיגה תחת השפעת סמים - גם עישון פאסיבי נחשב
דגימת שתן ומרווח זמן
לחלק מהשוטרים בישראל יש את הזכות לבקש מהנהג דגימת שתן, זאת אם קיים חשד סביר שהנהג נמצא תחת השפעת סם. אם לא קיים חשד כזה, בקשה לבדיקת שתן מידי השוטר יכולה לעיתים להיחשב ל-לא חוקית. גם אם אדם לא עישן סמים לפני עלייתו לרכב, ובדיקת השתן העלתה כי יש שרידי סם בגופו, הוא ייחשב על פי החוק כנוהג תחת השפעת שם. כלומר, גם אם הנהג עישן סם או עישן באופן פאסיבי במרחק זמן ארוך מהיום בו נתפס, הוא עדיין יכול להיחשב כנוהג תחת השפעת סם.
התקבלה הוכחה – מה העונש?
העונש הצפוי לנהג אשר נהג ברכבו תחת השעת סם הוא כמו העונש הצפוי לנהג אשר נהג בשכרות: פסילת רשיון נהיגה למשך שנתיים במקרה המינימלי. אם הוכח מעבר לכל צל של ספק שהנהג היה תחת השפעת סם, יכול בית המשפט אף לגזור על הנהג פסילה ארוכה ואף עונש מאסר על תנאי. אם נתספתם בנהיגה תחת השפעת סם, מומלץ לשכור את שירותיו של
עורך דין לענייני תעבורה בכדי שייצג אתכם במשפט.