הרבה שינויים חלו בשנים האחרונות בחוק הנהיגה בשכרות וברמת ריכוז האלכוהול בדם אצל מי שנחשב לנוהג בגילופין. במאמר הבא נביא את עיקרי החוק ביחס לאלכוהול ונהיגה
קראו עוד על נהיגה בשכרות:
נהיגה בשכרות לפי הגדרתה היא נהיגה תחת השפעת אלכוהול אשר גוררת תגובות איטיות מצדו של הנהג ואסורה בכל רחבי העולם. נהיגה בגילופין (שכרות) נחשבת לעבירת תעבורה חמורה ובמדינות רבות העונש על כך יכול להגיע גם למאסר ממושך במקרה שהנהג עבר תאונת דרכים כשהוא היה תחת השפעת אלכוהול. החוק החדש עובר שינויים מפעם לפעם ונראה כי בכל פעם החגורה מתהדקת על הנהגים, ולא בהכרח חגורת הבטיחות.
מיהו שיכור
אדם נחשב לשיכור כאשר ריכוז האלכוהול בגופו עולה על 50 מיליגרם של אלכוהול ב-100 מיליליטר של דם, או לחילופין, 240 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף (כך בודקים שוטרי התנועה את רמת הריכוזיות בדם). נהג שיכור על פי החוק הוא נהג אשר ריכוז האלכוהול בגופו עולה על 10 מיליגרם אלכוהול ב-100 מיליליטר של דם, או לחילופין, 50 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף.
העונש הצפוי
העונש המינימלי על נהג אשר נתפס נוהג בגילופין, הוא שנתיים פסילה בפועל. זאת לאחר פסילה מנהלית במקום של השוטר. כמו כן, לאחר התיקון שנעשה בחוק, הרכב בו שהה הנהג יילקח לאחסנה למשך תקופה של חודש. כמו כן, במקרים מסויימים בית המשפט יכול להתחשב ולהקל בעונשו של הנהג.

נהיגה בשכרות גורמת לירידה ברמת הריכוז וגוררת תגובות איטיות
קשר בין מידת האלכוהול לעונש
על פי הדעה הרווחת, כמות האלכוהול הזורמת בעורקיו של הנהג אמורה להוות סוג של אינדיקציה לגובה העונש המוטל עליו, אך מכיוון שמדובר בעבירת תעבורה חמורה ביותר, החוק האכזרי יכול להטיל שנתיים שלילה באופן שרירותי גם לאדם אשר נתפס כשהוא נוהג עם רמת אלכוהול נמוכה בדם.
איך לא ליפול
אם אתם נמצאים במקום שלא מותקן בו מכשיר למדידת רמת האלכוהול בדם, ככל הנראה לא יהיה באפשרותכם לדעת בדיוק באיזו רמה האלכוהול בדם. עדיף לא לשתות ולנהוג כלל, ואם שתיתם, עדיף שתתנו את המפתחות למישהו אחר. אינכם רוצים להיתפס, מה שיגרור
הליך משפטי ארוך.