שוק הסלולר עבר שינוי מהותי מאוד בשנים האחרונות והתחרות על הצרכן עלתה כאשר נכנסו מספר שחקנים חדשים לתחום ולמעשה שברו את המונפול של החברות הגדולות. מה הזכויות אשר עומדות לרשותו של הצרכן בשוק, ומה כדאי לבדוק?
השר כחלון העביר בכנסת מספר חוקים אשר שינו את המבנה העסקי של עולם הסלולר. בראש ובראשונה, המחירים ירדו משמעותית. אם בעבר חברות הסלולר היו מציעות חבילות של דקות שיחה והודעות SMS בסכום גבוה יחסית, כיום הן מציעות חבילה ללא הגבלה של דקות או הודעות SMS במחיר שהוא כמעט שליש מהסכום אשר הוצע בעבר. השינוי בשוק הסלולר לא התבטא רק בהוזלת המחירים, אלא הביאו עמם מספר זכויות חדשות ללקוח.
הרפורמות המקלות
ישנן מספר רפורמות אשר מקלות על הצרכן כשהוא עומד מול חברות הסלולר הרבות אשר מציעות לו מגוון רחב של הצעות. בימים בהם הטלפון הסלולרי הוא חלק בלתי נפרד מחיינו, והאופציות העומדות לנגד עינינו הן רבות, כדאי לבדוק מספר הצעות ולבחור בהצעה המשתלמת ביותר.
הסכמי התקשרות
בעבר הסכמי ההתקשרות היו בעלי תוקף רק אם הלקוח היה חותם (פיזית) על טופס רכישה של מוצר זה או אחר. כיום, די בשיחה עם נציג שירות אשר מציע חבילה או שדרוג מכשיר, הכוללת את הסכמתו של הלקוח, בכדי לטעון שזהו
הסכם התקשרות מחייב. מומלץ לבדוק היטב את פרטי החבילה המוצעת או ההסכם, ואם אכן הושג סיכום לאחר שביררתם את כל הפרטים, בקשו מספר פנייה שתהיה למעשה התיעוד שלכם לחוזה הטלפוני שנחתם.

לידיעתכם - גם שיחת טלפון יכולה להיות הסכם התקשרות
הסכם כתוב
ברוב המקרים ההסכמים יחתמו בצורה טלפונית. אך בכדי שתזכרו על מה בדיוק חתמתם, קחו לידכם דף ועט וכתבו את כל מהלך השיחה בכדי שתוכלו לדעת לאחר מכן אם אכן קיבלתם את מה שהובטח לכם ואם יש לכם על סיבה להתלונן במקרה שלא.
שימו לב
מכיוון שהרפורמות החדשות פגעו ישירות ברווחים של חברות הסלולר, ניתן להעריך כי החברות ינסו בדרכים שונות לעקוף את החוק ועל ידי כך ליצור לעצמן רווחים ממקורות אחרים. לכן, עדיף לנהוג במשנה זהירות ולבדוק כל פרט מול חברות אלה לפני שעושים עימן הסכמים.