בית המשפט מתייחס ברצינות גבוהה לכיבוד הסכמים וכאשר יש רצון לבטל חוזה יש צורך בהצגת ראיות ונימוקים מספקים שישכנעו שיש סיבות לגיטימיות לביטול ההסכם בין הצדדים. עילה לביטול נובעת לרוב ממצבים בהם הייתה הטעיה או חוזה שבוצע רק למראית העין. בנוסף, על ההסכם החתום צריך להתבצע תחת הסכמה מלאה של שני הצדדים ונכונות אמיתית ובמידה והחוזה נחתם בכפייה או תחת מרמה, יש עילה מספק לביטוח ההסכם.
תנאים בחוזה
בהכנת חוזה יש חשיבות לבדיקה מקיפה של התנאים והסכמה הדדית לפני חתימה על ההסכם. מבנה החוזה מתבסס על שני תנאים חשובים – גמירות הדעת ומסוימות. שני תנאים אלא נפרדים זה מזה, אך יש ביניהם קשר משלים והחוזה לא יכול להיערך בלעדיהם. חוק החוזים מתייחס אליהם ומסביר שתנאים אלו הם הבסיס להסכמה הדדית בין הצדדים החתומים על ההסכם ופגיעה בתנאים אלא יכולה לגרור הפרת חוזה.
הסכמת הצדדים
בהסכם רכישה כמו חוזה לקניית דירה, חשוב לוודא שיש גמירות דעת בין הגורמים, שכל המעורבים גיבשו רצון משותף שמנוסח בחוזה ויש החלטה הדדית מכל הצדדים על התנאים המפורטים במסמך. אלמנט "המסוימות" הוא למעשה ההסכמה על התנאים המפורטים בחוזה. כדי ליצור חוזה חזק יש צורך בפירוט רחב של תנאים בחוזה והסכמה מלאה עליהם.
דרישות בהסכם
בחתימה על חוזה חשוב לוודא שיש בין שני הצדדים רצון הדדי בגיבוש החוזה והסכמה מלאה על התנאים והסעיפים השונים המפרטים את רשימת החובות והזכויות. בנוסף, יש גם תנאי חשוב אחר- תום לב. חוזה שנחתם תחת בהסתרת מידע, פוגע בגמירות דעת ובמסוימות. בתי המשפט מתייחסים לחוזים בגישה קפדנית, אך במקרים בהם ההסכם לא נחתם בתום לב, בית המשפט יכול לבטל את ההסכם ולחייב את הצד האשם במתן פיצויים.