החוק הישראלי מגדיר מהו זוכה? מהם הסעדים אליו זכאי הזוכה ? ובאילו הליכים ניתן לנקוט על מנת להביא למיצוי החוק. לפנכם כתבה המפרטת בקצרה אודות הליכי ההוצאה לפועל.
בישראל קיים חוק הוצאה לפועל, שמתווה את הדרך בה יסייעו הרשיות בידי זוכים לקבל את כספם כאשר בידם שטר, הוכחה בכתב לקיומו של חוב, פסק דין, משכנתא וכו. רשות ההוצאה לפועל מעמידה לרשות הציבור מספר מסלולי גביה אפשריים במטרה לייעל ולהחיש את ההליך, לרבות מסלול מקוצר העומד לרשות זוכה פרטי הזכאי לקבל סכום של עד 10,000 ₪. רשם ההוצאה לפועל הוא משמש כבעל הסמכות השיפוטית והוא שמוסמך במרבית המקרים להעניק סעדים זמניים, פסקי דין, להעביר את התיק לכותלי בית המשפט ועוד והכל במטרה להביא להליך הוגן.
הרשות הביצועית של בית המשפט
המקרה הקלאסי בו ייפנה זוכה לרשות ההוצאה לפועל הוא כאשר ביידיו החלטה של בית המשפט והצד שכנגד לא מקיים את האמור בפסק הדין. חשוב להדגיש כי מערכת ההוצאה לפועל תחל בהליכים רק באם מדובר בצו עשה, אקטיבי וזאת בניגוד לפסקי דין הצהרתיים בהם למערכת ההוצאה לפועל אין יכולת פעולה.

תהליך הוצאה לפועל - ישנם מספר מסלולי גבייה
פניה לבית המשפט
ישנם מספר מקרים בהתקיימם ניטלת מרשם ההוצאה לפועל הסמכות לפעול ועליו להפנות את הסוגיה לבית המשפט, לדוגמא: מקרה בו בפסק הדין מתעוררת שאלה מהותית לביצוע הפסק, יקפיא הרשם את ההליך ויפנה את הסוגיה לבית המשפט. דוגמא נוספת היא מקרה בו הוגשה התנגדות לביצוע שטר או משכנתא, מחויב רשם ההוצאה לפועל להעביר את התיק לבית המשפט.
החוק בצד של הזוכים
זוכה המעוניין לקבל את כספו בצורה מהירה ומושכלת חייב להיוועץ עם עורך דין המתמחה בתחום ההוצאה לפועל וגביית קנסות שונים בצורה נכונה. ייצוג לקוי או שגוי עלול להביא לעיכובים ואף לאי יכולת לגבות את הסכום הנדרש. ייצוג נכון ומקצועי רלוונטי ביותר גם לחייבים נגדם נפתחו הליכים משפטיים.
קראו עוד על הוצאה לפועל: