ממזר הוא לא בהכרח כל ילד שנולד מחוץ לנישואין. ישנן מספר הגדרות שונות לממזרות. אבות שמודים באבהותם לרוב לא יגיעו לבית המשפט בכדי לתבוע אבהות. אך מה קורה במקרה ההפוך?
אנשים רבים נוטים לחשוב שממזר הוא ילד אשר נולד מחוץ לנישואין. אך ההגדרה היא הרבה יותר מפורשת. ממזר מוגדר כבן או בת שנולד להורים (יהודיים) מתוך עבירה על איסור ערווה של התורה. כלומר, אם האב הבועל אינו יהודי, הרי שהילד לא יכול להיקרא ממזר. מי שנולד מחוץ לנישואין כאשר האם לא נשואה לבועל, הילד ייחשב לממזר. כאמור, לא כל ילד שנולד מחוץ לנישואין הוא ממזר. אם הוא נולד לאישה שאינה נשואה, אינו נחשב ממזר.
ממזרות בירושה
אם ההורים הם ממזרים, אפילו אחד מהם, הילד גם כן יהיה ממזר. על פי התורה, לממזר אסור להינשא לבת יהודית במשך עשר דורות וזאת על מנת להימנע מגילוי עריות. עם זאת, לעיתים לא ניתן להוכיח בדיוק מי האב, מפני שישנם מקרים בהם אין לדעת בדיוק עם כמה גברים הייתה האישה בזמן שנכנסה להריון.
על פי הדת, ילדים ייחשבו לממזרים רק אם נולדו לשני הורים יהודיים
גם הממזר רוצה אבא. או אמא?
כשהילד גודל ומגלה שהוא ממזר, הוא לרוב רוצה לדעת מי הוא אביו. לעיתים הילדים מגישים בעצמם
תביעת אבהות לבית המשפט, ולעיתים גם האבות עצמם, כשהם רוצים להכיר בילד. כמובן שהאופציה יכולה להתעורר גם בצורה ההפוכה כאשרהאב תבע אבהות כשהממזר היה תינוק וזכה, והילד לא הכיר את אמו.
סיבת התביעה
יש לתת דגש ותשומת לב יתרה על רצון התביעה.
עורכי דין רבים מספרים שנתקלו בתביעות אבהות של האב (או של האם) כאשר מדובר ברצון לקבל כספים וכדומה. בית המשפט יבדוק את הפרטים של המקרה טרם ידון בו, זאת על מנת למנוע הונאות כאלה ואחרות, כאשר לעיתים המעשה נעשה על מנת לתבוע מזונות.