אם החלטתם ללכת למכון הכושר וקצת לטפח את עצמכם, אתם חייבים לדעת שלעיתים יש אופציה שתיפצעו, תעברו תאונה במהלך האימון שתגרום לנזק, ומלבד זאת, עדיף שתדעו מה הן חובות המכון בנושא.
אם כבר הגעתם למסקנה שהגיע הזמן ללכת למכון כושר ולהתחיל לנהל אורח חיים בריא, כדאי שתעשו זאת נכון. גם בשביל לשמור על גופכם ולא להעמיס עליו יתר על המדיה, וגם בכדי להפוך את האימון לכמה שיותר אפקטיבי. על מכוני הכושר בישראל חלים מספר חוקים ותקנות אשר עליהם למלא, זאת בכדי למנוע תאונות כאלה ואחרות. אז מה הן החובות שחלות על מכון הכושר ומה אתם צריכים לעשות במקרה שנפגעתם במהלך אימון?
חובות על פי חוק
בראש ובראשונה, על המכון חלה החובה לשים תקנון בטיחות, שיהיה בשלושת השפות עברית, אנגלית וערבית, זאת בנוסף לרכישת פוליסת ביטוח אשר מכסה את המתאמנים. בכל שלב צריך להיות מדריך מוסמך במכון שתפקידו הוא להדריך את המתאמנים בכדי שלא יפצעו. על המתאמנים עצמם חלה החובה להציג תעודה רפואית שמראה שהוא רשאי להתאמן.

ניתן לתבוע את מכון הכושר על רשלנות - כאשר הוא לא עמד בתקנים שנקבעו בחוק
ותיק או צעיר – לא משנה
אם המתאמן הוא קטין, מחובת חדר הכושר לדרוש ממנו תעודה רפואית המעידה על כך שאינו סובל מבעיות רפואיות כאלה ואחרות בכל שנתיים. אם המתאמן ותיק, גם הוא חייב להציג אישור רפואי. אם מדובר במתאמן שהגיע פעם אחת ליום ניסיון, הוא חייב ללחתום על הצהרה רפואית שאינו סובל משום בעיה.
זכאות לפיצוי
אם נגרם לכם נזק כלשהו כתוצאה מרשלנות של מכון הכושר, באפשרותכם לשכור את שירותיו של
עורך דין לנזקי גוף אשר יטפל במקרה וידאג שתקבלו את מלוא הפיצוי שמגיע לכם בעקבות עוגמת הנפש שנגרמה לכם. בין אם נפל עליכם שק האגרוף (שה-וו שלו היה רעוע ולא תוקן) ובין אם נפצעתם כאשר במכון לא נכח מדריך, הרי שמדובר ברשלנות של המכון ועל כך אפשר לתבוע אותו.
קראו עוד על נזקי גוף: