עורכי דין רבים עובדים בשותפות והצורך בעבודה נכונה עם השותפים היא קריטית. השותפות מבוססת על מתן תגמולים הוגנים לכל אחד מהשותפים על פי עבודתו. כיצד להתנהל במשרד עו"ד משותף?
אחת הסוגיות היותר בעייתיות בניהול משרד עורכי דין, היא סוגיית התגמולים לשותפים. נשאלות השאלות, כיצד מתגמלים את השותפים השונים במשרד כך שלא יקופחו? וכמובן, מנסים למצוא את האיזון הנכון בין הביצועים לבין תרומה למשרד שמחושבת לפי הזמן. כאשר כל השותפים במשרד הם שווי ערך, צריכות לעיתים להתקבל החלטות קשות בנוגע לתגמולים השונים שמגיעים לעורכי הדין.
עזיבה ו-ויכוחים
הסוגייה הזו מאוד בעייתית ולרוב,
עורכי דין אשר עוזבים את המשרד שבו הם עבדו, מונעים מהסיבה או מהויכוח שהתפתח בנוגע לתגמולים שמגיעים להם. גם חוסר שביעות רצון, התלחשושויות במשרד וחיכוחים הם חלק בתלי נפרד מה שעובר כל
משרד עורכי דין, כאשר רוב הסיבות לחיכוחים נובעים מויכוחים על חלוקת התגמולים.

שותפות במשרד עורכי דין - סאגת התגמולים תמיד בעייתית
ירידה באחוזים
שני השותפים הבכירים בדרך כלל מתחלקים ברווחים שווה בשווה. במשך הזמן יצטרף שותף שלישי והוא יקבל נתח מהאחוזים, אם כי מעטים המקרים ששותף חדש מקבל שליש מהרווחים. אם יתתוסף שותף רביעי, כולם יקצצו מהאחוזים שלהם בשביל לתת לו 10% מהרווחים. הכל בהסכמת ובהוראת השותפים הבכירים במשרד, שהם למעשה אלה שקובעים את רוח הדברים במקום, את דרך ההתנהלות, ואת הצורך בשותף נוסף.
גובה האחוזים
כאמור, השותפים הבכירים יחליטו האם וכמה לתת לשותף החדש, בהתחשב במספר פרמטרים כמו גודל המשרד, כמות הלקוחות שלו, הרווחים, פונציאל של העורך דין החדש במשרד ועוד. לפעמים שותפים בכירים מתנגדים לצירוף עוד שותפים מפני שהם מפחדים שהדבר יפגע בהכנסותיהם, אך לעיתים השותפים מביאים עימם הרבה עבודה וההכנסה של השותפים לא רק שלא נפגעת, אלא גם עולה.