משטרת ישראל מנהלת מערך רישום פלילי המכיל בחובו את כלל הרישומים הנוגעים לעבירות פליליות וזאת בהתאם לחוק המרשם הפלילי.
המרשם הפלילי כולל את פרטי האדם שעבר את העבירה, פרטי העבירה עצמה לרבות מיקום ותאריך במידת האפשר וכן את האופן בו הסתיים ההליך- האם הוא הסתיים בהרשעה, בזיכוי, בזיכוי מחמת הספק, בקביעה לפיה אדם אינו מסוגל לעמוד לדין מסיבה כלשהי ועוד. בהתאם להוראות החוק הנ"ל, בחלוף תקופה מינימלית מסוימת הקבועה בהוראות החוק, יימחק הרישום הפלילי מהמרשם.
ההבדל בין התיישנות רישום פלילי לבין מחיקתו
סעיפים 14-15 לחוק המרשם הפלילי קובעים את תקופת ההתיישנות ל
רישום פלילי לפיהן ברוב העבירות ההתיישנות תחלוף בתום שבע שנים מיום ביצוע העבירה, אך בחלוף תקופה זו לא יימחק הרישום לחלוטין, אלא תצטמצם משמעותית יכולת העיון בו לגופים שונים לרבות מוסדות פרטיים, רשויות ממלכתיות ועוד.
מחיקה מלאה של הרישום תעשה על פי הוראות החוק הזמנים הקבועים בו וזהו למעשה ההבדל הקיים בין התיישנות לבין מחיקה של הרישום מיסודו.
במצב שהנאשם הורשע - הרישום יימחק רק בחלוף תקופה של עשר שנים
מחיקה מלאה של הרישום הפלילי
החוק מפרט את הנסיבות ופרקי הזמן בהם יימחק הרישום הפלילי וקובע כי במצב בו הורשעה הנאשם, הרישום יימחק אך ורק בחלוף תקופה של כעשר שנים מהיום בו הסתיימה תקופת ההתיישנות ואילו במקרה בו זוכה הנאשם יימחק הרישום בחלוף חמש שנים מיום ההחלטה בעניינו. חריג נוסף מדבר על הרשעת קטין שגילו מתחת לגיל 16 אשר עבר עבירה מסוג עוון והרישום בגינו יימחק לאחר כשלוש שנים בלבד.
אם ברצונכם לברר מהו פרק הזמן שעליכם להמתין למחיקת רישום פלילי על שימכם או לצורך מחיקת הרישום עצמו, חשוב להיוועץ ב
עורך דין מומחה המתמחה בתחום זה, שיידע להכווין ולהדריך אתכם בתחום.
אולי תתעניינו גם ב: