גניבה ממעביד הינה עבירה פלילית הנושאת ענישה נרחבת בהתאם לדין הישראלי, המאמר שלפניכם מציג את מהות העבירה, התיחסות החוק והפסיקה לעבירה זו וכן הענישה בגינה באופן נרחב ומקיף:
אחת מן העברות הכי יוצאות דופן וכאלו שגוררות תגובה מיידית מצד שני הצדדים היא גניבה ממעביד. גניבה היא אחת מן העברות שמסתכלים עליהם ביתר כובד ראש ומי שביצע עבירה כזו לרוב עף ממקום העבודה בבושת פנים. אז מה קורה אם אתם נחשדים בעבירה כזו?
מהי גניבה?
גניבה מוגדרת כמעשה שבמהלכו נלקח רכוש קטן כגדול ממעביד אשר ברשותו מצוי ציוד כלשהו ללא רשות מפורשת מבעל הציוד ומבלי ידיעתו, אלא בדיעבד. גניבה מוגדרת כעבירה פלילית לכל דבר ויש עליה עונשים הקבועים בחוק המתחילים בפיטורין מיידים אבל יכולים גם להיגמר בבית המשפט. אם חשודים בעבירה כזו, מה עושים? ראשית כל קחו עו"ד פלילי. אתם בהחלט תזדקקו לאחד טוב.

פתרונות לגניבה ממעביד
מתי מקלים בדין על גניבה?אם נמצא כי הגניבה נעשתה בשל מצוקה כספית או נפשית של העובד, הרי שהדין עליו הוא מקל בשל מצבו ועדיין המעביד יכול לקבל פיצוי בגין הגניבה מטעם בית המשפט. בכדי להוכיח כי אכן הגניבה נעשתה בחסד, משום מצב קשה, יש להביא מסמכים מתאימים המוכיחים כי מדובר באדם שמוכר ע"י הרשויות כנזקק או במצב כספי בעייתי. כנ"ל גם במקרה של בעיה נפשית דוגמת קלפטומניה או כל מצוקה רגשית ונפשית אחרת. יחד עם זאת, במקרה שמוצגים מקרים כאלו, בית המשפט לא מקל ראש בעניין.
סוגי הגניבות השונות
כאשר מדברים על גניבה ממעביד, על אלו מעשים מדובר? לרוב הדין מתייחס למעשים הבאים:
• שימוש בציוד במקום העבודה שלא לצרכי העבודה
• דיווח לא אמיתי או אמין על שעות עבודה,ניפוח שעות בכדי למשוך כסף מן המעביד
• איחורים וחיסורים רבים שלא בצדק וללא הודעה מוקדמת למעביד
• שימוש ברכב המעביד או רכב לצורכי עבודה ללא רשות לצרכים אישיי ומחוץ לאזור הכיסוי של אזור העבודה.