גם רישום פלילי של קטינים יופיע במסגרת מרשם פלילי שמנהלת המשטרה ושומרת במאגריה – הכוללים בין היתר גם רישומים משטרתיים. יחד עם זאת, ישנם סייגים והגבלות שונות שנובעים מתוך רישום מי שעוד לא מלאו לו 18 שנים.
חקירה פלילית היא הליך שמחייב רישום במרשם הפלילי שמנהלת המשטרה, מלבד המקרים שנקבע בהם כי האדם לא ביצע את המעשה הפלילי המיוחס לו. בכך אין הבדל בין נחקרים שהם בגירים או קטינים. גם קטין יהיה צפוי לרישום פלילי שישפיע על מהלך חייו באופן דרסטי. חקירת הקטין במשטרת ישראל יכולה להיות מנווטת לשלוש אפשרויות: אי תביעה כאשר המשטרה תחליט שאותו קטין לא ביצע את העבירה, פרטי האירוע יכולים להיאסף על ידי המשטרה והתיק ייסגר – כתיק חקירה בלבד וכן אפשרות להעביר את החקירה לגורמי התביעה.
אפשרות למחיקת הרישום הפלילי
לא כל עבירה שבוצעה בידי קטין תגרור רישום פלילי, ממגוון סיבות. על פי סעיף 24 לחוק הנוער משנת 1971 בית המשפט שאליו הוגש תסקיר מידי קצין מבחן מוסמך והוא זה החליט בתחום ביצוע העבירה יורה לטפל בקטין על פי אחת הדרכים שבסעיף 26 לחוק ולפיו להרשיע אותו ולגזור את דינו בהתאם, או להמנע מלהורות על ההרשעה ועל הטיפול בכך.
הבחנה בין רישום פלילי לרישום משטרתי
הרישום הפלילי נוצר כשמתנהל תיק בבית המשפט נגד אדם ונקבע כי אותו אדם עבר את אותה העבירה או שהוא מורשע בה. הרישום המשטרתי הוא למעשה תיק משטרה סגור ולא הוגש בנושא זה כתב אישום מסיבה כל שהיא. לעתים המשטרה תסגור את התיק עקב חוסר ראיות, חוסר עניין לציבור ומסיבות נוספות אפשריות. 
למחוק את המרשם הפלילי לתמיד
מחיקת הרישום הפליליניתן למחוק את הרישום הפלילי של קטין לפי מספר דרכים. קימת אבחנה בין בגיר לקטין בתחום מחיקת הרישום הפלילי. ההבחנה בין השניים תבוא לידי ביטוי בסוג העבירות – עבירות מסוג עוון או פשע וכן למועד הגשת הבקשה לביטול כתב הרישום המשטרתי ישנה משמעות. רצוי להתייעץ עם עורך דין פלילי כדי להבין איזה צעד כדאי לנקוט בנושא, להעריך את סיכויי הבקשה – לפי סוג העבירה וחומרתה, הנסיבות האישיות של המבקש ושל התיק, כמות הרישומים, חלוף הזמן ועוד. כך למשל, עבירות שבתיקים סגורים שאינן מסוג פשע תמחקנה אוטומטית לאחר חמש שנים – אלא אם הוחלט באגף החקירות והמודיעין אחרת.
עוד מאמרים בתחום: